Naar inhoud

Dessert Demo editie 2

Cursussen en Workshops - Populaire cultuur en hobby

Praktisch

OrganisatieDavidsfonds Geel, e-mail , 014/58 29 64
Een initiatief vanDavidsfonds
WaarTechnisch Instituut St.-Jozef (blok V), Technische Schoolstraat 52
Wanneerwoensdag 22 maart 2017
Van19.00 uur
Prijs20 EUR
15 euro voor Davidsfondsleden
Dessertbord

Info

Ideeën om een maaltijd feestelijk af te ronden. Dat was het opzet van Dessert Demo. Dat bleek zodanig aan te slaan dat deze activiteit heel snel uitverkocht was. Daarom besliste Davidsfonds Geel, in samenspraak met Christof Lauwers en Hannes Van Genechten, om een tweede sessie te organiseren op woensdag 22 maart om 19 uur.

Meer info

Ideeën om een maaltijd feestelijk af te ronden. Dat was het opzet van Dessert Demo. Dat bleek zodanig aan te slaan dat deze activiteit heel snel uitverkocht was. Daarom besliste Davidsfonds Geel, in samenspraak met Christof Lauwers en Hannes Van Genechten, om een tweede sessie te organiseren.

Op woensdag 22 maart om 19 uur staan de chocolatier en de patissier opnieuw paraat in de ateliers van het Technisch Instituut Sint-Jozef (Technische Schoolstraat).

Christof Lauwers is afkomstig van Arendonk. Als kind bakte hij al broodjes in de zandbak. Na zijn bakkerij-opleiding in Geel werkte hij voor de gerenommeerde Antwerpse chocoladezaak DelRey, maar omwille van de afstand en omdat hij graag mensen opleidt, maakte hij een carrièreswitch. Sinds enkele jaren geeft hij les aan het Technisch Instituut over chocolade, patisserie en ijsroom. Daarnaast geeft hij ook een avondcursus aan het CVO over het bewerken van chocolade (pralines, truffels, holgoed…) en marsepein.
Hannes Van Genechten is afkomstig van Vorselaar. Het is niet duidelijk of ook hij broodjes in de zandbak bakte, maar voor de rest loopt zijn carrière parallel met die van zijn goede vriend Christof. Hij deed eveneens ervaring op bij DelRey, en is leerkracht aan het Technisch Instituut.
Christof en Hannes zijn perfect op mekaar ingespeeld: Hannes focust op het patisseriegedeelte en Christof op de chocolade. Het programma van woensdag 22 maart is zowel op de hobbyist als op de meer ervaren kok gericht. Het bestaat uit een twee uur durende demonstratie waarin de verschillende technieken voor het vervaardigen van een dessertbord aan bod komen. Allerlei facetten worden getoond en de chocolade-afwerking zorgt ervoor dat het dessert uitblinkt en bijna te mooi is om op te eten!
Na de demonstratie is er een receptie tijdens dewelke u de uitgewerkte creatie kan degusteren. Achteraf krijgt u de recepten mee naar huis. De kostprijs voor dit gastronomisch gebeuren bedraagt 20 euro (15 euro voor Davidsfondsleden). Snel inschrijven is de boodschap, aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot twintig. Inschrijven kan bij Paul Heylen (Davidsfonds Geel) via mail (heylenpaul@skynet.be) of telefoon (014/58 29 64).
Gezelschap, producent, uitvoerders

Christof Lauwers-demonstrator
Hannes Van Genechten-demonstrator

Doelgroep

Voor iedereen