Afspraak voor vaccinatie kan enkel met uitnodiging: geen afspraak voor partners

In de week van 15 maart paste de Vlaamse overheid de uitnodigingsbrieven voor vaccinatie aan. Daarin staat vermeld dat partners gewoon mee gevaccineerd kunnen worden. Dit werd echter te stellig en als een zekerheid geformuleerd in de brief. De Vlaamse overheid bracht ook de vaccinatiecentra niet op de hoogte dat deze zin werd toegevoegd.

Ondertussen schrapte de Vlaamse overheid de vermelding uit de oproepingsbrief. Het is dus niet mogelijk om een afspraak te maken voor je partner die nog geen uitnodiging kreeg.

Op basis van de aangepaste uitnodigingsbrief van de Vlaamse overheid, hebben de vaccinatiecentra Zuiderkempen de voorbije week een aantal afspraken geboekt voor inwonende 65-plussers die nog geen uitnodiging kregen. Maar het is organisatorisch niet meer haalbaar om de partners allemaal mee te vaccineren. Je kan voortaan in De Waai of de Zoerla geen afspraak maken voor je partner, ook al staat het zo nog vermeld op je uitnodiging. De eerder gemaakte afspraken voor partners kunnen gewoon doorgaan. Kregen jullie allebei een uitnodiging voor vaccinatie? Dan kun je uiteraard wel een afspraak plannen op hetzelfde moment.

Ondertussen schrapte ook de overheid de vermelding uit de oproepingsbrief. In de uitnodigingen die nu verstuurd worden, staat niet meer vermeld dat inwonende 65-plussers zich mee kunnen laten vaccineren.

Gepubliceerd op vrijdag 2 april 2021 11.02 u.