Alle Dimpna-activiteiten verhuizen naar 2021

20 maart - 2020 zou een Dimpnajaar zijn om u tegen te zeggen. Omwille van het coronavirus besliste stad Geel al eerder om de Ommegang en GheelaMania een jaar uit te stellen. Nu volgen de overige Dimpna-activiteiten. Ook de grote tentoonstelling ‘Zot van Dimpna’ verhuist naar 2021.

InfoGeel berichtte begin deze maand over alle activiteiten tijdens de Dimpnadagen. De expo van The Phoebus Foundation, die het Dimpna-altaarstuk van Goossen Van der Weyden naar Geel brengt, was daarbij een hoogtepunt. In samenspraak met The Phoebus Foundation is de beslissing genomen om de expo uit te stellen naar 2021 en om aan te sluiten bij de nieuwe data van de Sint-Dimpna Ommegang en GheelaMania.

Geheel van de activiteiten verhuist

Naast de tentoonstelling ‘Zot van Dimpna’, gaan ook de nevenactiviteiten van de tentoonstelling niet door. Dat gaat concreet over de Davidsfondscursus ‘Zot van Dimpna. Facelift van de Ierse prinses’ op 23 april en 7 mei, de lezing ‘Zot van Dimpna’ op 8 mei in het Gasthuismuseum en de gidsenrondleidingen ‘In de ban van Dimpna’. Dat geldt zowel voor de rondleidingen op aanvraag als voor de vaste rondleidingen op 9, 10, 21 en 23 mei.

Ook twee andere kleppers, de expo van het Gasthuismuseum ‘Dimpna Verbeeldt’ en de kunstenroute ‘Poreus’ van Kunsthuis Yellow Art verhuizen mee met het geheel naar 2021. De filmvoorstelling op de binnenkoer van het Gasthuismuseum, op 25 april, wordt een jaar verzet, net zoals de Opendeurdag van OPZ Geel op 3 mei.

Een nieuwe start voor een eeuwenoude traditie

De onvoorspelbare evolutie van het coronavirus is de reden van het uitstel van de activiteiten. De stad draagt zorg voor haar erfgoed, maar in de eerste plaats voor haar mensen. Er is bewust gekozen om het geheel naar 2021 te verhuizen. Het volledige programma vormt de sterkte van de Dimpnadagen.

Datums nog vast te leggen

De stad en haar partners zetten zich in om na de coronacrisis alle puzzelstukken terug in elkaar te passen. Concrete data in 2021 volgen dan gezamenlijk voor alle uitgestelde activiteiten.

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020 10.40 u.