Getuigenissen ankerleerkrachten zomerschool 2021

Anke

De zomerschool is voor mij een hele uitdaging geweest. Ik heb met veel goesting en enthousiasme hard gewerkt om er een geslaagde zomerschool van te maken. Het is fijn om samen te werken met gedreven vrijwilligers. De sfeer bleef heel fijn en ontspannen, ondanks het feit dat het soms druk kon zijn.

Omdat we in zo’n kleine groepjes gedifferentieerd konden werken, zie je de leerlingen open bloeien en groeien. Maar ook de begeleiders mogen dit ervaren.

  • De zomerschool is een hele fijne ervaring geweest.

Marieke

Wat ik tof vind aan de zomerschool is dat de focus wel op leren ligt, maar op een leukere manier. We merken dat het een verschil maakt voor leerlingen. Voor sommige kinderen omdat ze 2 weken de Nederlandse taal spreken en horen, voor anderen omdat de basisleerstof herhaalt wordt en ze zo in september sneller weer mee zijn.

  • De zomerschool, dat is een gemotiveerd team en (over het algemeen) gemotiveerde leerlingen. Als leerkracht heb je tijd om op maat te werken. Leerlingen bloeien open omdat er veel ‘trage’ werkers in de klas zitten en ze dus niet meer alleen zijn.