Asfalteringswerken

Om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers en fietsers te verhogen, investeert de stad Geel in betere wegen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de asfalteringswerken in Geel. Eind juni starten er werken in Koning-Albertstraat, De-Billemontstraat, Maneshoeven/Scheplakens, Zandstraat, Manheuvels, Mannestraat en St.-Kristoffelstraat.

De-Billemontstraat

In de week 27 juni tot 4 juli passen we de oversteekplaats voor voetgangers aan de
Pastoor Van Neylenstraat aan en plaatsen we inritboordstenen in de Molenstraat. De werken brengen beperkte hinder met zich mee:

 • Alle verkeer blijft mogelijk, enkel de afslag naar de Molenstraat kan tijdelijk niet. In de Molenstraat geldt tijdelijk tweerichtingsverkeer en is enkel bereikbaar via de Amandus-De-Vosstraat. De parkeerplaats op de hoek van Molenstraat/De-Billemontstraat blijft ook via de Amandus-De-Vosstraat bereikbaar.
 • Pastoor Van Neylenstraat: versmalde rijstroken voor gemotoriseerd verkeer in de werkzone, voetgangers en fietsers hebben doorgang, voetgangers oversteken ter hoogte van de werken, parkeerverbod ter hoogte van de werken.

In de week van 4 juli tot 9 juli is er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk in De-Billemontstraat. We vernieuwen dan de toplaag asfalt en herplaatsen de riooldeksels in de volledige De-Billemontstraat. Slecht weer of technische problemen kunnen zorgen voor vertraging. Het verkeer moet omrijden: 

 • Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer komende van Logen richting Nieuwstraat omleiding langs Gasthuisstraat, Kollegestraat en parking Nieuwstraat.
 • Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer komende van Rijn richting station omleiding langs Amandus-De-Vosstraat, Gansakker en Rozendaal.
 • Geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer, komende van Gasthuisstraat richting Nieuwstraat omleiding langs Kollegestraat en parking Nieuwstraat.
 • Amandus-De-Vosstraat enkelrichting komende van Logen.
 • Langs Pastoor Van Neylenstraat geen doorgang uitgezonderd plaatselijk verkeer voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hebben doorgang.
 • Langs Molenstraat, geen doorgang uitgezonderd plaatselijk verkeer voor gemotoriseerd verkeer.
 • Komende van Dr. Van de Perrestraat richting St.-Dimpnaplein, Katersberg en Retieseweg, omleiding via Katersberg en Retieseweg en Logen voor gemotoriseerd verkeer.
 • Komende van Dr. Van de Perrestraat richting St.-Dimpnaplein omleiding langs Kwakkelberg, Rauwelkoven en Groenstraat voor gemotoriseerd verkeer.

Maneshoeven/Scheplakens en Zandstraat

Ook gedeeltes van andere straten krijgen rond eind juni (exacte datum nog niet gekend) een nieuwe toplaag. Deze werken duren normaal drie werkdagen. Slecht weer of technische problemen kunnen zorgen voor vertraging. Op de bijgevoegde plannetjes ziet u de werfzones.

Deze werken brengen hinder met zich mee: 

 • Voor Zandstraat is er een omleiding via Meerhoutseweg/Malosewaver. Langs Lissenvijver geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer voor gemotoriseerd verkeer.
 • Tijdens de asfalteringswerken blijft de rijbaan volledig dicht voor alle verkeer. De
  aannemer stelt de rijweg open voor plaatselijk verkeer zodra het kan.
 • Woningen en handelszaken in de werfzone blijven te voet of met de fiets bereikbaar.

Manheuvels en Mannestraat

In gedeeltes van deze straten voorziet de stad een nieuwe asfaltverharding. We herstellen ook plaatselijk verzakkingen in de watergoten en herplaatsen de riooldeksels. Deze werken duren normaal vijf werkdagen. Slecht weer of technische problemen kunnen zorgen voor vertraging. Op de bijgevoegde plannetjes ziet u de werfzones.

 • In Manheuvels wordt de nieuwe onderlaag geplaatst op dinsdag 5 juli en in de week van 11 juli volgt de toplaag: Langs Veltjensstraat en Mon Van Genechtenstraat geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer. Langs Rachterveld doorgang voor alle verkeer tot aan Manheuvels.
 • In de Mannestraat werd op donderdag 30 juni de onderlaag geplaatst. Het plaatsen van de toplaag kon omwille van het weer niet doorgaan en wordt uitgesteld naar de week van 11 juli. Een exacte datum is nog niet bekend. Er is een omleiding via Kievermont/Rijn/Logen en omgekeerd. Langs Kievermondeveld geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer tot aan de werken.
 • Tijdens de asfalteringswerken blijft de rijbaan volledig dicht voor alle verkeer. De
  aannemer stelt de rijweg open voor plaatselijk verkeer zodra het kan.
 • Woningen en handelszaken in de werfzone blijven te voet of met de fiets bereikbaar.

Info voor buurtbewoners

De aannemer plaatst enkele weken voor de werken grote aankondigingsborden aan de betrokken straten zodat buurtbewoners op de hoogte zijn van de hinder en de periode van de werken. De bewoners van deze straten ontvingen een brief van de stad met meer informatie. De aannemer zal voor de aanvang van de werken met een brief de definitieve data bevestigen of gewijzigde data doorgeven. De werken zijn sterk weersafhankelijk en ook technische problemen kunnen zorgen voor wijzigingen in de planning.

Welke asfalteringswerken zijn klaar?

 • Koning-Albertstraat
 • St.- Kristoffelstraat

Signalisatieplannen:

Gepubliceerd op woensdag 8 juni 2022 15.30 u.