Sportcomplex Axion 2.0

De stad startte met de bouw van een nieuw sportcomplex, Axion 2.0. De oude Axion gaat niet weg, maar wordt een deel van het nieuwe complex. Clubs kunnen blijven trainen tijdens de werken. De opening van het nieuwe complex is gepland voor september 2022. 

 

Multifunctioneel
Het nieuwe sportcomplex bestaat uit een sporthal van 53 op 32 meter, vier squashboxen, een danszaal, een vechtsportzaal en een fitnessruimte, en er zijn plannen om een kunstgras hockeyveld aan te leggen. Ook de oude sporthal blijft beschikbaar. Thomas More heeft buiten twee beachvolleybalvelden, een omnisportveld, petanqueterreinen en een outdoorfitnesspark. Als het nieuwe sportcomplex opent, zijn deze ook toegankelijk. Om de individuele sporters aan te moedigen, beschikt de sporthal over lockers en individuele douches. In de plannen is ook een horecazaak met terras opgenomen.
Met een extra polyvalente ruimte aan de vaste tribune is het nieuwe complex geschikt om grote tornooien en evenementen te organiseren.

‘Oude’ Axion toegankelijk tijdens werken
De bouw verloopt gefaseerd zodat het oudere gedeelte van Axion steeds gebruikt kan worden. De danszaal en de turnzaal zijn ongeveer een jaar niet beschikbaar. De clubs zullen dan terechtkunnen in een gedeelte van het nieuwe complex. De opening van het nieuwe complex is gepland voor september 2022.

 
Filmpje eerstesteenlegging 2 april 2021

Burgemeester Vera Celis en schepen van sport Nadine Laeremans met witte veiligheidshelm op de werf van het nieuwe sportcomplex Axion 2.0. Door de coronamaatregelen is het een eerstesteenlegging met weinig ceremonie geworden, maar de burgemeester heeft ons een feestelijke opening beloofd. Een verrukkelijk filmpje van collega Brent van de dienst Communicatie.

 
Virtuele rondleiding
Zin om al eens rond te wandelen in het nieuwe sportcomplex? De architecten stuurden ons dit filmpje.

  

 
De stad bouwt deze sporthal met hulp van Thomas More en Sport Vlaanderen.