Babytheek

Online catalogus

Wat is een babytheek?

Een babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die u slechts kort nodig hebt. Of u nu klein woont, slechts enkele keren per jaar uw nichtje op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen. De Babytheek wil een antwoord bieden aan gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal. U kunt bij ons terecht voor babybadjes, wippertjes, borstvoedingskussens, flessenwarmers... Bent u nieuwsgierig naar het aanbod? Neem eens een kijkje in onze catalogus.

Stad Geel neemt als een van de eersten in Vlaanderen het initiatief om een babytheek op te starten. De Babytheek richt zich tot inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout. 

Lidmaatschap

  • De Babytheek werkt met een jaarlijks lidmaatschap van 20 euro. Gedurende dit lidmaatschap kunt u materiaal uit de babytheek uitlenen. Mensen met een vrijetijdspas betalen 10 euro.
  • U kunt uw lidmaatschap online aanvragen. Als u naar de catalogus gaat klikt u rechtsboven op ‘word lid’. Nadat u uw gegevens en aanvraag ingevuld hebt, krijgt u een bevestiging via mail. De betaling brengt u in orde bij uw eerste bezoek aan de Babytheek.
  • Als u zelf een materiaal schenkt aan de Babytheek, krijgt u hiervoor een lidkaart in de plaats. Deze lidkaart kunt u zelf gebruiken of u kunt ze doorgeven en een ander gezin de mogelijkheid geven materiaal bij de Babytheek uit te lenen.

Materiaal doneren

We willen mensen, organisaties en bedrijven aanspreken die het concept genegen zijn. Babyspullen - nieuwe of tweedehandse - kunnen gedoneerd worden als steun aan de Babytheek.

De Babytheek zoekt GEEN kledij, wel allerhande babymateriaal (vb. wippertje, matrasbeschermer, maxi cosi, speelboog, …).

Wilt u graag materiaal doneren? Wij horen het graag! Neem dan contact met ons op via info@huisvanhetkindglm.be of 014 56 73 44.

Locatie en openingsuren

De Babytheek vindt u in het Huis van het Kind, Brigandshof 3. In de buurt parkeren kan bovengronds op parking Grote Werft (voor het stadhuis) of ondergronds in parking Ecodroom.

De Babytheek is twee uur per week open, namelijk op maandag van 10 tot 12 uur. 

Vrijwilligers gezocht!

Babytheek Geel is op zoek naar gedreven vrijwilligers die de Babytheek ondersteunen.

Vrijwilligers kunnen bijdragen aan:

  • Promotie
  • Het openhouden van de babytheek
  • Het gebruiksklaar maken van babymateriaal
  • Administratie: aanmaken ledenfiches, online catalogus bijhouden, het registreren van lidmaatschap ...

Wilt u graag een steentje bijdragen aan een duurzaam en sociaal project voor jonge gezinnen zoals onze babytheek? Laat dan van u horen! Aanmelden kan via info@huisvanhetkindglm.be of via 014 56 73 44.