Bekijk de coronacijfers in Geel

Sciensano zet een tool online die de aanwezigheid van COVID-19 op gemeentelijk niveau weergeeft. Op deze website kan iedereen op lokaal niveau bijhouden in welke mate het coronavirus aanwezig is. Daarnaast kun je ook een dashboard raadplegen dat het aantal besmettingen per gemeente in kaart brengt.

De tool van Sciensano geeft een zicht op 3 indicatoren die de status van het virus weergeven. De gezondheidsautoriteiten van de regio’s ontvangen een waarschuwing wanneer de epidemiologen van Sciensano een verandering in een gemeente opmerken. Het dashboard geeft een kaart met alle gemeenten en hun coronacijfers weer. De data zijn afkomstig van Sciensano. De tools en meer informatie vind je op deze pagina.

Momenteel ligt het totaal aantal besmettingen in Geel op 169 personen. Er zijn geen besmettingen meer bijgekomen sinds dinsdag 23 juni. De stad volgt deze cijfers van dichtbij op. Sciensano bezorgt ook tijdig een waarschuwing aan de stad als de cijfers zouden stijgen, ook al is het maar miniem. Blijf dus zeker rekening houden met zowel jezelf als de mensen rondom je. Het virus is nog altijd aanwezig, houd dus steeds de zes gouden regels in het achterhoofd als je met andere mensen afspreekt.

Gepubliceerd op vrijdag 10 juli 2020 11.59 u.