Bel en Stelen kermis mogen doorgaan

In Bel en Stelen mogen de kermissen terug plaatsvinden. Het goede verloop van Oosterlo kermis toont aan dat coronaveilig kermisplezier zeker en vast mogelijk is. In samenspraak met de foorkramers neemt de stad weer een aantal maatregelen om te zorgen dat iedereen veilig naar de kermis kan gaan.

Bel kermis is als eerste aan de beurt en vindt plaats op zondag 13 september en maandag 14 september van 13 tot 24 uur. Stelen kermis vindt plaats op zaterdag 26 september van 17 tot 24 uur en zondag 27 en maandag 28 september van 13 tot 24 uur.

Succesvolle voorganger

Hoewel er geen evenementen mochten plaatsvinden in Geel tot en met 31 augustus, besloot de stad toch dat Oosterlo kermis op 30 en 31 augustus mocht doorgaan. In overleg met de foorreizigers werden er strikte afspraken gemaakt om de kermis zo coronaveilig mogelijk te laten plaatsvinden. Zowel kermisbezoekers als foorkramers en hun personeel hielden zich heel goed aan de regels en maakten er desondanks de strenge maatregelen toch een succesvolle editie van.

Extra afspraken

Net als bij Oosterlo kermis houden de foorreizigers in Bel en Stelen zich aan een aantal afspraken voor de kermissen. Zo beheert elke foorkramer het aantal bezoekers aan zijn of haar attractie, is er op elke kermiskraam handgel beschikbaar en dragen de bezoekers en kermispersoneel ouder dan 12 jaar verplicht een mondmasker op heel het kermisgebied en op elke attractie. Daarnaast zijn er nog een aantal extra maatregelen ingevoerd. De in- en uitgangen van beide kermissen worden met banners aangegeven. Tijdens je kermisbezoek, volg je steeds de juiste richting zodat je geen andere mensen hoeft te kruisen. De stad zorgt voor de nodige signalisatie om de wandelroute duidelijk weer te geven.

Tijdelijke verkeersreglementen

Voor Bel kermis geldt er van woensdag 7 uur tot dinsdag 10 uur een parkeerverbod op de parking van de school en in Hoogstraat op de weg naar de kerk.

Voor Stelen kermis geldt er van woensdag 17 uur tot dinsdag 13 uur een volledig verkeersverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer, en parkeerverbod op het gedeelte tussen Stelen en kanaaldijk. Van zondag 12 uur tot maandag 24 uur geldt er een volledig verkeersverbod op het gedeelte tussen Oosterloseweg en Klavet.

Gepubliceerd op dinsdag 8 september 2020 16 u.