Beperkte heropening voor bibliotheek en Gasthuismuseum vanaf 2 en 3 juni

Dinsdag 2 juni heropent de bibliotheek met een aangepaste dienstverlening en beperkte openingsuren. Woensdag 3 juni mag het Gasthuismuseum je terug verwelkomen voor een bezoekje.

Individuele museumbezoeken

Voorlopig is het Gasthuismuseum enkel toegankelijk voor individuele bezoeken. Je reserveert steeds op voorhand. Dat doe je via de website, per mail of telefonisch tijdens de openingsuren. Het museum laat maximum 5 personen binnen per blokken van 20 minuten. Je museumbezoek is niet beperkt in tijd. Een ideaal moment dus om het museum te (her)ontdekken!

Ook voor kinderen is er een aangepast parcours. Activiteiten en rondleidingen tot en met eind juni zijn voorlopig wel geannuleerd. Je kunt onder voorbehoud een gidsenrondleiding aanvragen voor de periode na 30 juni. ‘Zot van Dimpna’, de expo van The Phoebus Foundation in de Sint-Dimpnakerk, is samen met ‘Dimpna Verbeeldt’, de tijdelijke expo van het Gasthuismuseum, uitgesteld naar volgend jaar. Het museum trekt deze periode wel de medische kaart. Zo ontdek je een mini-expo over de pestdokter met zijn snavelmasker – de voorloper van het fameuze mondmaskertje. Ook de mooie en beschermde pandgang krijgt een extra dimensie met een kunstproject over medicinale kruiden. Het museum zet dus in op een coronavrij, maar vooral ook gastvrij aanbod! Meer info vind je op www.gasthuismuseumgeel.be/gastvrij-en-coronavrij-2020.

Uitleenbeurten bibliotheek

De bibliotheek heropent met beperkte openingsuren:

  • Een reservatie afhalen: dinsdag en donderdag van 14u tot 18u
  • Een boek uitlenen: woensdag en vrijdag van 14u tot 18u en zaterdag van 9u tot 12u

De uitleentermijn van alle materialen is verlengd tot 15 juli. Materialen inleveren kan altijd via de inleverschuif. De bibliotheek blijft ook een afhaalservice voor reserveringen organiseren.

Er mag maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen in de bib. Bij het binnenkomen ontsmet je je handen, neem je een winkelmandje en volg je de juiste looprichting. De bibliotheek is enkel voor het uitlenen van materialen en is dus nog niet toegankelijk als ontmoetingsplaats. Om de krant te lezen, te studeren of de computers te gebruiken kun je er voorlopig nog niet terecht. Meer info over wat kan en niet kan, vind je hier: https://geel.bibliotheek.be/heropening-bibliotheek.

Hoe lang mag ik blijven? Kan ik met vragen terecht aan de onthaalbalie? Kan ik even gaan zitten in de bib? Op al deze en andere veelgestelde vragen vind je hier een antwoord: https://geel.bibliotheek.be/veelgestelde-vragen.

Om je bezoek goed voor te bereiden kun je op voorhand al eens een kijkje nemen in de catalogus op https://geel.bibliotheek.be/. Op deze manier heb je een idee van de boeken die je wil lenen en waar je ze in de bib vindt. Maak eventueel een lijstje en breng het mee. Zo raak je alleen de materialen aan die je echt wil lenen.

Aangepaste dienstverlening andere vrijetijdsdiensten

  • Stadsarchief: opzoekingen kunnen na afspraak
  • Dienst toerisme en stadsanimatie: verkoop van producten aan de balie
  • Cc de Werft: ticketverkoop nieuw seizoen is uitgesteld, nieuwe datum nog niet bepaald. Meer info op www.dewerft.be.
  • Dienst jeugd: enkel na afspraak
Gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2020 9.29 u.