Bike2School: project voor lagere schoolkinderen

Goed nieuws! Vanaf september 2021 kunnen leerlingen in de lagere school van 14 Kempense gemeenten en 86 scholen virtuele munten of 'bucks' verdienen door met de fiets, te voet of met de step naar school te komen. De bucks kan uw kind nadien uitgeven bij een lokale handelaar. Op die manier wil het lokaal bestuur zachte mobiliteit en de lokale handel stimuleren. Een volledig overzicht van alle deelnemende scholen in het schooljaar 2021-2022 kunt u hier raadplegen. 

Hoe werkt het?

Vanaf 17 september kan je kind dan beginnen met het verzamelen van punten om bucks te verdienen. In elke deelnemende school is er een scanzone die de tags aan boekentassen of fietsen leest en zo het aantal duurzame verplaatsingen kan registreren. Het verzamelen van bucks gaat dus volledig automatisch!

Via de tutorial van Buck-e krijgt u meer informatie over hoe het digitaal platform werkt voor het registreren en opvolgen van de fietsverplaatsingen bij uw kind. 

Waar kan uw kind de bucks uitgeven?

Met de punten die uw kind spaart krijgt zij/hij bucks, een soort virtuele munt. De bucks hebben een echte waarde van 10 cent per buck. Deze bucks kunt u uitgeven bij de lokale handelaars die aangesloten zijn bij Bike2School, de handelaars verschillen per gemeente/stad. Via deze pagina krijg je binnenkort een link naar het overzicht van de deelnemende handelaars per gemeente.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog verdere vragen over de werking van het project, rond de software of hebt u technische problemen? Neem dan zeker een kijkje op de pagina van Buck-e voor veelgestelde vragen en de helpdesk. 


Het project kadert binnen het engagement van de 29 Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot te verminderen met 40% tegen 2030. Meer informatie vindt u op www.kempen2030.be.