Bike2School - 11 keer rond de wereld op je fiets

Op vrijdag 17 september, de Week van de Mobiliteit, ging het project Bike2School van start. Bike2 school stimuleert lagereschoolkinderen om met de fiets, de step of te voet naar school te gaan. De kinderen worden beloond met virtuele munten. Drie maanden later blijkt deze actie alvast aan te slaan.

Bike2School is een project van stad Geel en 13 andere Kempense gemeenten in samenwerking met IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen. In totaal nemen 86 scholen in 14 gemeenten deel aan het project. De leerlingen fietsten in de eerste drie maanden van het schooljaar al zo’n 451 567 kilometer of meer dan elf keer de wereld rond.

De verplaatsingen van de kinderen worden volledig geautomatiseerd geregistreerd met een tag. Zo verdienen de kinderen virtuele munten, ofwel bucks. De verzamelde bucks kunnen zij uitgeven bij lokale handelaars of op de kermis.

Bike2School loopt nog tot 2025 in Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo.

Meer info over Bike2School

Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.

Gepubliceerd op vrijdag 24 december 2021 9.44 u.