Bike2School: handelaars gezocht

In september 2021 lanceert de stad Geel samen met 13 andere Kempense gemeenten het project Bike2School. Met dit project wil de stad duurzame verplaatsingen naar school stimuleren en de lokale economie versterken. Samen willen we zo’n 14 000 leerlingen op een duurzame manier naar school laten gaan.

Buck-e

Lagere schoolkinderen die met de fiets of te voet naar school gaan zullen we financieel belonen. De verplaatsingen worden automatisch geregistreerd. Hiervoor gebruiken we het systeem van Buck-e. Een sensor op de fiets of aan de rugzak registreert de duurzame verplaatsing die de kinderen afleggen. In ruil daarvoor verdienen ze digitale munten (bucks) die ze kunnen uitgeven bij handelaars in de gemeente. Iedere 'buck' heeft een echte waarde van 10 cent. Via de applicatie en affiche bij deelnemende handelaars weten de kinderen waar ze hun bucks kunnen uitgeven. De transactie van de bucks en vergoeding door het lokaal bestuur gaat via een digitaal platform en applicatie van Buck-e. 

Zoektocht geïnteresseerde handelaars

De gemeente is op zoek naar lokale handelaars waar de leerlingen hun bucks kunnen inwisselen. Door deel te nemen aan dit project helpt u als lokale handelaar de zachte mobiliteit binnen de gemeente te stimuleren en verwerft u nieuwe jonge klanten! Hebt u interesse? Laat het ons zeker weten. Het enige wat je nodig hebt om deel te nemen is een eigen smartphone of tablet.

Interesse?

Neem onderstaande brief voor handelaars nog eens door met meer gedetailleerde info en geef uw interesse door via dit formulier. Hang nadien de affiche die u onderaan vindt.Bike2School is een project van IOK en de gemeenten Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo. Voor dit project ontvangen de projectpartners 300 000 euro subsidies van EFRO GTI Kempen, 246 840 euro van de Vlaamse overheid (MOW), 70 000 euro van de provincie en 10 000 euro via de provinciale 10op10 subsidies.