Bike2School, want echte helden fietsen naar school

Vorig jaar wandelden en fietsten 2 232 Geelse kinderen drie keer rond de maan. Ga je de uitdaging opnieuw aan? Vanaf september kun je weer virtuele munten of bucks sparen. Wie weet wint jouw klas wel een van de hoofdprijzen: een bezoek aan Hidrodoe, Superjump, het Klimkaffee of Raf&Otje!

Hoe dat nu allemaal juist werkt? Hang de handige tag aan je fietswiel of boekentas. Een scanner aan de schoolpoort zorgt er dan voor dat jouw inspanning wordt opgeslagen wanneer je trappend of stappend naar school komt. Als beloning krijg je bucks. Dat zijn virtuele munten. Naast de tag krijg je ook een betaalkaart waarmee je bij lokale handelaars met je bucks kunt betalen.

Heb je nog een betaalkaart en tag van vorig jaar? Haal die dan zeker vanonder het vakantiestof vandaan en het sparen kan beginnen. Schrijf je zeker nog wel opnieuw in via jouw school om bucks te verdienen!

De hoofdprijs

Van 18 september 2023 tot en met 29 maart 2024 organiseert Bike2School ook een jaarwedstrijd. Alle klassen van de deelnemende scholen nemen het tegen elkaar op. De prijzen? Een bezoek aan Hidrodoe, Superjump, het Klimkaffee of Raf&Otje! Schrijf je snel in en fiets, step of wandel zo vaak mogelijk naar school.

Veilig en duurzaam naar school

De Bike2School-actie van IOK wil leerlingen aansporen om meer met de fiets of te voet naar school te komen. Dat is niet enkel gezond, maar ook heel duurzaam. Veertien Kempense gemeenten doen dit jaar mee aan de actie.

Daarnaast wil Geel als kindvriendelijke stad dat elk kind veilig van en naar school kan fietsen of wandelen. Daarom kijken de stadsdiensten elk jaar naar twee schoolomgevingen om deze veiliger in te richten voor fietsers en voetgangers. Eerder kwamen Basisschool Sint-Dimpna, SBS De Burgstraat en VBS Top@Punt aan bod. Dit jaar starten de testmaatregelen in de omgeving van VBS De Regenboog en SBS De Katerberg.

Bike2School werd gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen en de deelnemende gemeenten.

Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 16.16 u.