Blijf in quarantaine vanaf dat je weet dat je een coronatest moet ondergaan

29 juli - Moet je getest worden op corona in het triagecentrum? Blijf dan zeker in quarantaine vanaf dat je een afspraak hebt tot je de uitslag van je test weet.

Mensen die coronasymptomen vertonen worden door de huisarts doorverwezen naar het triagecentrum aan het ziekenhuis voor een coronatest. Vanaf je een afspraak hebt, plaats je jezelf in quarantaine tot je de uitslag van de test weet. Ook als je je niet ziek voelt of denkt dat het resultaat negatief gaat zijn, is dit de houding. Het is dus zeker niet de bedoeling dat je na je bezoek aan het triagecentrum bijvoorbeeld je kinderen nog gaat ophalen of boodschappen doet.

Afspraak in het triagecentrum? Je vindt het triagecentrum in de turnzaal van de basisschool Kogeka. Je bereikt het via de bezoekersparking van Ziekenhuis Geel. Je hoeft je dus niet aan te melden aan het onthaal van het ziekenhuis, je kan rechtstreeks naar het triagecentrum gaan via de parking. Let op! Je kunt enkel terecht in het triagecentrum na contact met je huisarts die een afspraak voor je maakt. 

Gepubliceerd op woensdag 29 juli 2020 15.42 u.