Drie weekends werken aan brugvoegen E313 in Laakdal en Westerlo

Vorig jaar begon het Agentschap Wegen en Verkeer te werken aan de brugvoegen van drie snelwegbruggen op de E313 in Laakdal en Westerlo. Door ongunstige weersomstandigheden werden de werken onderbroken. Deze worden nu hervat en zullen drie weekends in beslag nemen.

Drie weekends hinder richting Antwerpen

De werken worden verspreid over drie weekends en duren telkens van vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 5 uur.

  • Weekend van 22-25 februari

Werken aan de brug over de Steenweg op Meerhout en aan de brug over de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens dit weekend is ook de oprit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer wordt via de Bell-Telephonelaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Amocolaan omgeleid naar de oprit Geel-West (nr.23).

  • Weekend van 15-18 maart

Werken aan de brug over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

  • Weekend van 22-25 maart

Werken aan de brug over de Gemeentestraat in Westerlo en aan de brug over de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Goed om te weten

Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig

Werken aan brugvoegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of te lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog wijzigen. De meest recente informatie is steeds terug te vinden op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/laakdal of www.wegenenverkeer.be/westerlo.

Gepubliceerd op donderdag 21 februari 2019 11 u.