Werken aan brugvoegen E313 in Laakdal en Westerlo

Vorig jaar begon het Agentschap Wegen en Verkeer te werken aan de brugvoegen van drie snelwegbruggen op de E313 in Laakdal en Westerlo.

Update 16 mei: Dit weekend (18-19 mei) worden de werken aan de brugvoegen op de E313 in Laakdal, Geel en Westerlo afgerond. De laatste werken vinden plaats op de brug over de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal. Voor het verkeer op de E313 is er geen hinder, alle rijstroken blijven beschikbaar. De oprit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen gaat wel tijdelijk dicht. Werken aan brugvoegen zijn zeer weersgevoelig. In geval van regenweer kan de planning nog wijzigen. De meest recente info is steeds terug te vinden op: www.wegenenverkeer.be/laakdal
 

Update: in het weekend van 30 en 31 maart worden de voegen van de brug over de Gemeentestraat in Westerlo afgewerkt. Het verkeer richting Antwerpen rijdt er dan nog een laatste keer over één rijstrook (de pechstrook). De werken aan de voegen van de brug over de Nieuwe Baan in Laakdal worden dit weekend niet meegenomen en worden verplaatst naar een nog te bepalen weekend in april.

Hinder richting Antwerpen

Weekend van 22-25 maart

Werken aan de brug over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen rijdt van vrijdagavond (20u) tot en met maandagochtend (06u) plaatselijk over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Volgend weekend

Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt de vernieuwingen van de brugvoegen op de E313 afgewerkt tijdens het weekend van 30 en 31 maart. De werken aan de voegen van de brug over de Nieuwe Baan in Laakdal worden dit weekend niet meegenomen en worden verplaatst naar een nog te bepalen weekend in april.

Weersgevoelig

Werken aan brugvoegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of te lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog wijzigen. De meest recente informatie is steeds terug te vinden op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/laakdal of www.wegenenverkeer.be/westerlo.

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2019 11 u.