Burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor: misschien ontvang jij een uitnodiging

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kun je veilig fietsen in onze stad? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in onze stad? Vanaf 9 september organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor. Ook jij kunt hiervoor een uitnodiging ontvangen, geef jij dan jouw mening?

Deze driejaarlijkse bevraging stond aanvankelijk in het voorjaar gepland. Door corona besliste het Agentschap Binnenlands Bestuur om de bevraging uit te stellen naar het najaar.

Op uitnodiging

Voor het stadsbestuur is het belangrijk om te weten hoe onze inwoners denken over onze stad. Daarom organiseert het Agentschap Binnenlandse Bestuur van de Vlaamse overheid, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, de grootschalige bevraging Gemeente- & Stadsmonitor. Van 9 september tot eind oktober 2020 worden bijna 400 000 inwoners van 17 tot 85 jaar in Vlaanderen uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over hun stad of gemeente. Misschien ben jij daar bij.

Waarom meedoen?

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging Gemeente- & Stadsmonitor is een unieke bevraging die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijgt je met deze bevraging de kans om jouw mening te geven over de thema’s die in onze stad belangrijk zijn. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro.

Privacy verzekerd

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. De analyses worden gemaakt op gemeentelijk niveau en werken volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Wat is het resultaat?

De resultaten worden verwerkt tot een rapport (zie editie 2018) waarmee het Agentschap Binnenlands Bestuur elk lokaal bestuur wil ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Deze inzichten geven een unieke kijk op wat voor elke burger belangrijk is in zijn of haar gemeente. 

Meer infomatie: https://gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be/ 

Gepubliceerd op woensdag 9 september 2020 14.30 u.