Cadeaubon - Informatie voor handelaars

Omwille van technische problemen kunnen er tot na de kerstvakantie géén Geelse cadeaubonnen gekocht worden aan het onthaal van het stadhuis. U kunt hiervoor wel terecht bij de dienst Toerisme en Stadsanimatie en in onze webshop. Onze excuses voor dit ongemak. 

Schrijf je hier in

Nieuwe Geelse cadeaubon

Stad Geel lanceert begin oktober 2023 een nieuw cadeaubonsysteem

Wat: Papieren cadeaubonnen (met duidelijk vermelde geldigheidsdatum) van 10, 15, 35 en 50 euro. De cadeaubonnen zijn 18 maanden geldig na aankoop.

Verkooppunten:

  • Fysiek te koop (tijdens de openingsuren) aan het onthaal van het stadhuis en bij de dienst Toerisme en Stadsanimatie. De cadeaubonnen worden verkocht in een mooie enveloppe.
  • Online kunnen de cadeaubonnen (dag en nacht) gekocht worden op www.geel.be/cadeaubon . De online aangekochte bonnen kunnen particulieren digitaal (op hun smartphone) tonen aan de deelnemende handelaar of zelf afdrukken op A4 en zo gebruiken bij een deelnemende winkel.
  • De cadeaubonautomaat aan het stadhuis verdwijnt. Deze was verouderd en vertoonde veel technische gebreken.

Handelaars gezocht!

Wens je als Geelse handelaar de Geelse cadeaubon te ontvangen? Dat kan heel eenvoudig.

  • Registreer je via het formulier op www.geel.be/cadeaubon_handelaars.
  • Ontvang een login en een wachtwoord.
  • Ontvang de Geelse cadeaubon van je klanten.
  • Scan de QR-code op de cadeaubon met de gratis ontwaardtool op je laptop, tablet of smartphone of geef de numerieke code van de cadeaubon manueel in bij de gratis ontwaardtool, en de volledige waarde van de cadeaubon wordt zo spoedig mogelijk uitbetaald op het rekeningnummer van je onderneming.
    In dit instructiefilmpje krijg je meer info over de ontwaardingstool. Zaakvoerders kunnen hun gegevens via deze website bekijken en aanpassen.

Belangrijk aandachtspunt: De cadeaubon moet onmiddellijk ontwaard worden zodat de (digitale) cadeaubon geen tweede keer bij een andere handelaar kan aangeboden worden. Bij een papieren cadeaubon die de handelaar bijhoudt, is dit risico kleiner, dan bij een cadeaubon die je klant digitaal ontvangen heeft. Indien de geldigheidsperiode verstreken is, kan ook dienst Ondernemen de cadeaubon niet meer ontwaarden voor de handelaar.

Een overzicht van alle deelnamevoorwaarden vind je hier.

Extra communicatie rond de nieuwe Geelse cadeaubon en de deelnemende handelaars

De stad zet vanaf september 2023 de nieuwe Geelse cadeaubon extra in de kijker om de bekendheid te vergroten. Daarnaast zal handelaarsvereniging vzw Geel Centrum dit najaar traditioneel een mailing versturen naar bedrijven met de suggestie om hun personeelsleden tijdens de feestdagen te bedanken met een Geelse cadeaubon. We hopen zo de nieuwe Geelse cadeaubon en de Geelse handelaars een extra duwtje in de rug te geven.

Vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ze ons te stellen. Dienst ondernemen is bereikbaar op 014 56 60 90 en via mail.

Wat met de cadeaubonnen van het vroegere cadeaubonsysteem?

Cadeaubonnen van het vroegere cadeaubonsysteem worden niet meer verkocht vanaf 2 oktober 2023. Particulieren die nog een geldige ‘oude’ cadeaubon hebben, kunnen deze nog tot en met 31 december 2023 gebruiken bij de handelaars die zich hiervoor in het verleden hebben geregistreerd of kunnen de ‘oude’ cadeaubonnen bij dienst Toerisme en Stadsanimatie inruilen tegen nieuwe cadeaubonnen.

Vanaf 1 januari 2024 kunnen de ‘oude’ cadeaubonnen niet meer gebruikt worden bij de handelaars. Dit is om de periode dat handelaars oude en nieuwe cadeaubonnen tegelijkertijd kunnen ontvangen, zo kort mogelijk te houden. De ‘oude’ cadeaubonnen kunnen dan – tot hun vervaldatum – enkel nog ingeruild worden tegen nieuwe cadeaubonnen bij de dienst Toerisme en Stadsanimatie. Cadeaubonnen die vervallen zijn, kunnen niet meer gebruikt of ingeruild worden.

Vanaf 2 oktober 2024 wordt het oude cadeaubonsysteem gedeactiveerd. Handelaars, dienst Toerisme en Stadsanimatie en dienst Ondernemen zullen dan geen toegang meer hebben tot het systeem. Oude cadeaubonnen – die dan ook ongeldig zullen zijn – kunnen vanaf dat moment nergens nog gebruikt of ingeruild worden.