CAW biedt ondersteuning bij verslaving en middelengebruik

Wanneer je worstelt met het gebruik van bepaalde middelen, is hulp zoeken vaak moeilijk. In Geel kun je gratis terecht bij CAW De Kempen voor een gesprek. In aflevering 14 van de podcast 'Verslaving in verbinding' van dienst gelijke kansen, leggen Marieke en Zjef uit hoe een begeleiding bij CAW eruit kan zien en leer je de werking van het team verslaving kennen.

Voor wie?

Iedereen die vragen heeft rond gebruik of verslaving. In de eerste plaats mensen die zelf gebruiken. Ook familieleden en vrienden kunnen bij ons op gesprek komen of contact opnemen met hun vragen.

Waarvoor kun je bij team verslaving terecht?

Verschillende thema's zoals alcohol, illegale middelen, medicatie, gamen en gokken zijn bespreekbaar. Het hoeft niet om een verslaving te gaan. Ook wanneer je vragen hebt over de manier waarop jij omgaat met bepaalde middelen, ben je welkom voor een gesprek.

Marieke van het CAW legt uit: "Wij stellen heel weinig verwachtingen naar onze cliënten. We verwachten niet dat mensen stoppen met gebruik, we verwachten wel dat we het erover kunnen hebben. We gaan samen kijken naar wat zij zelf willen en proberen zo te werken aan motivatie en verbinding."

Hoe contact opnemen?

Je kunt een mailtje sturen via verslavingeerstelijn@cawdekempen.be of bellen naar 014 21 08 08. Je kunt anoniem blijven. De drughulpverlener is sowieso gebonden aan beroepsgeheim. Alles wat er gezegd wordt, is vertrouwelijk. Ook voor mensen die overdag werken zijn er mogelijkheden om 's avonds op gesprek te komen. De afspraken vinden plaats in een gespreksruimte van het CAW in ’t Gelijkvloers (Fien Geerinckxstraat 74 bus 1).

Zjef van het CAW: "Wij zien onszelf niet als leiders maar eerder als gidsen. We proberen te luisteren naar wat de mensen nodig hebben en gaan dan samen op pad om dit doel te bereiken. Als mensen dit bij ons vinden is dat prachtig, maar dit kan even goed op een andere plaats zijn. Dan zijn wij even enthousiast om hen daar naartoe te gidsen."

Afleveringen podcast 'Verslaving in verbinding'

Je vindt de aflevering 14 van de podcast over het team verslaving op verschillende podcastplatformen:

Lees ook over de andere afleveringen in dit bericht

Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 9.30 u.