Centrum Inclusieve kinderopvang

CIK Geel is erkend als Centrum voor Inclusieve Kinderopvang, en is actief in de zorgregio Geel. Deze regio omvat 6 gemeenten: Geel, Meerhout, Laakdal, Westerlo, Hulshout en Herselt.

Alle opvanginitiatieven binnen deze zorgregio van 0-12 jaar(gezins- en/of groepsopvang), erkend door K&G, kunnen ondersteund worden door CIK Geel als je kinderen wil opvangen of opvangt met een specifieke zorgbehoefte.

Daarnaast ondersteunt het CIK ook ouders in hun zoektocht naar inclusieve opvang voor kinderen tussen 0 en 12 jaar.

Tot slot kan elke ouder met een kindje met (een vermoeden van) een specifieke zorgbehoefte het CIK contacteren bij vragen rond kinderopvang, vrije tijd of als zij nood hebben aan informatie.

flyer CIK


Lerend netwerk inclusie voor de buitenschoolse kinderopvang

De centra voor inclusieve kinderopvang van Geel en Mol organiseren al enkele jaren een ‘lerend netwerk inclusie’ voor kinderbegeleid(st)ers van de buitenschoolse opvang in de regio Mol, Balen, Dessel, Geel, Meerhout, Laakdal, Herselt, Hulshout en Westerlo. Om de twee maanden kunnen kinderbegeleiders van en met elkaar leren over thema's rond inclusie. 

Lerend netwerk inclusie voor kinderdagverblijven en onthaalouders

De centra voor inclusieve kinderopvang van Geel en Mol zetten ook een ‘lerend netwerk inclusie’ op voor kinderbegeleid(st)ers van baby’s en peuters in onze regio. Tijdens een viertal avonden per jaar kunnen kinderbegeleiders van en met elkaar leren over thema's rond inclusie.

Het autismebelevingscircuit

CIK Geel heeft een nieuw aanbod in haar ondersteuningsaanbod, het autismebelevingscircuit.

Altijd al eens willen ervaren wat een autistisch brein met je doet?
Dan is deze vorming zeker iets voor jou.
Alle opvangvoorzieningen binnen de zorgregio kunnen deze vorming gratis verkrijgen.
Meer info, bel of mail gerust.

Autismebelevingscircuit