Stad steunt VOC Neteland

Stad Geel heeft een hart voor dieren. Daarom steunt de stad de werking van het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren, VOC Neteland. Dit opvangcentrum ligt in Herenthout maar vangt dieren op uit de hele provincie.

Schepen van milieu Bart Julliams maakt in naam van stad Geel een bedrag van 1000 euro over aan VOC Neteland. Stad Geel wil hierbij de werking van het opvangcentrum ondersteunen die erop gericht is om op deskundige wijze wilde dieren in nood op te vangen, te verzorgen en na revalidatie terug vrij te laten in de natuur. Jaarlijks vangt VOC Neteland meer dan 2500 hulpbehoevende dieren op.

Het VOC organiseert normaal ook activiteiten over het behoud en de verbetering van een geschikte leefomgeving voor in het wild levende vogels en dieren. Het werkgebied van het centrum is provincie Antwerpen en een gedeelte van Vlaams Brabant.

Ook het VOC voelt de coronacrisis

Ook VOC Neteland wordt getroffen door de coronacrisis, het opvangcentrum voelt de strikte maatregelen in haar werking. Het is gesloten voor het publiek dus er zijn geen rondleidingen, geen groene winkel, geen evenementen ... met andere woorden: geen inkomsten. Het centrum draait grotendeels op vrijwilligers maar ook daarop kan het opvangcentrum minder beroep doen door de coronamaatregelen.

Steun het VOC

Het opvangen en verzorgen van zieke en jonge dieren kost ook heel wat geld. Om deze kost wat te verlichten, draagt stad Geel graag een steentje bij. Wil je meer weten over het centrum of hen zelf ook steunen? Meer informatie vind je op de website van VOC Neteland.

Gepubliceerd op maandag 27 april 2020 16.30 u.