Chiro Kringel Elsum en Akabe De Pioen krijgen stuk grond van stad om gezamenlijk lokaal te bouwen

De stad stelt het stuk grond tussen de kerk van Elsum en de feestzaal ter beschikking aan vzw De Krioen, een samenwerkingsverband tussen Chiro Kringel Elsum en Akabe De Pioen, om een nieuw lokaal uit de grond te stampen. Op 4 maart keurde de gemeenteraad deze beslissing goed.

Chiro Kringel Elsum en Scouts- en Gidsengroep Akabe De Pioen richtten samen vzw De Krioen op om een nieuwbouw te realiseren waarvoor ze de kosten kunnen delen. Zo kunnen ze nauw samenwerken aan het project en tegelijk hun werkingen apart blijven verderzetten. Voor de bouw van dit nieuwe lokaal stelt de stad het stuk grond tussen de Sint-Franciscus van Assisikerk en de feestzaal ter beschikking.

“Het is heel fijn dat we twee Geelse jeugdverenigingen kunnen verder helpen door een stuk grond voor hun nieuw lokaal te voorzien”, vertelt schepen van jeugd Marlon Pareijn. “Deze unieke samenwerking tussen Chiro en Scouts om een gloednieuw en toegankelijk gebouw voor hun werkingen te verwezenlijken, kunnen wij als stad alleen maar aanmoedigen en ondersteunen. Dit project toont ons engagement om Geel te blijven ontwikkelen als een kind- en jeugdvriendelijke stad, waar de stem van onze jongeren gehoord wordt en waar ze de ruimte krijgen om te spelen, te leren en te groeien.“

Gezamenlijk lokaal

De twee verenigingen gaan nu aan de slag om voldoende fondsen voor de constructie van het lokaal te werven. Om het project te kunnen bekostigen, organiseren ze tal van leuke activiteiten, zoals een quiz op 4 mei, een spaghettidag op 5 mei en een fuif op 10 mei van Chiro Kringel Elsum en een jaarlijkse benefiet op 29 en 30 juni van Akabe De Pioen.

“We zijn zeer dankbaar dat de stad een stuk grond ter beschikking stelt, maar het echte werk om de financiën te verzamelen begint nu voor ons”, vertelt Martine Melis van vzw De Krioen. “Voor de bouw van het lokaal moeten we ook de nodige vergunningen nog bemachtigen. Op 28 maart om 19.30 uur organiseren we een infoavond voor buurtbewoners, leden, ouders, oud-leiding, sympathisanten en mogelijke sponsors in het ontmoetingscentrum naast de kerk van Elsum. Iedereen die meer informatie over het project wenst, kan deelnemen.”

Gepubliceerd op woensdag 6 maart 2024 20.54 u.