Corona advies- en hulplijn Zuiderkempen

Vanaf 13 januari kun je met allerlei vragen over testen, quarantaine- en isolatieregels terecht bij de advies- en hulplijn corona Zuiderkempen. Je bereikt hen via 014 49 67 62. Deze advieslijn komt er ter ondersteuning van de huisartsen, die opnieuw een piek in het aantal coronabesmettingen verwachten vanaf eind januari.

De medewerkers van de advieslijn nemen zorgvuldig de tijd om je coronagerelateerde vragen te beantwoorden. De medewerkers zijn grondig opgeleid en krijgen bijstand van coördinerende artsen. Ze volgen het actuele test- en quarantainebeleid op de voet.

Je kan via deze lijn ook een testcode of een afspraak in een testcentrum krijgen. Bij milde symptomen hoef je dus niet je huisarts te contacteren. Zo hebben huisartsen tijd om zich te concentreren op zieke mensen en om zich te focussen op hun zorgtaken.

De corona advies- en hulplijn is dagelijks bereikbaar via 014 49 67 62, op weekdagen van 9u tot 17u en tijdens de weekends tussen 8u en 18u.

Heb je coronasymptomen? Laat je testen!

  • Surf naar www.mijngezondheid.be en vul de vragenlijst in. De evaluatietool genereert een testcode indien nodig. Hiermee kun je een afspraak maken in een testcentrum of bij de apotheker.

OF

  • Bel naar de advies- en hulplijn Corona Zuiderkempen op het nummer 014 49 67 62. De medewerkers maken indien nodig een testcode aan en helpen bij het maken van een afspraak in het testcentrum.

Bij ernstige symptomen neem je best contact op met je huisarts.

Heb je vragen over vaccinatie?

De helpdesk voor het vaccinatiecentrum blijft uiteraard bestaan. Je kunt op 014 56 79 90 nog steeds terecht met vragen over je afspraak in het vaccinatiecentrum in Geel of Westerlo.

Het callcenter voor het aanmaken van testcodes voor hoogrisicocontacten is omwille van de gewijzigde teststrategie niet meer operationeel.

Gepubliceerd op vrijdag 14 januari 2022 10 u.