Informatie voor ondernemers

De federale overheid heeft ook maatregelen genomen voor restaurants, cafés en winkels. Cafés en restaurants worden gesloten, maar heel wat ondernemers blijven niet bij de pakken zitten en onderzoeken de mogelijkheid om alsnog hun producten en diensten te kunnen blijven leveren. Volgende zaken kunnen u als handelaar helpen:

 • U kunt uw zaak registreren op www.geelwinkelthier.be. Op de site www.geelwinkelthier.be vinden klanten in deze uitzonderlijke tijden een overzicht van handelaars in Geel en omliggende regio, waar ze nog terecht kunnen. Vul dus snel uw gegevens aan zodat klanten de weg naar uw zaak blijven vinden. Het platform is opgesteld door een Geelse onderneming die het gratis ter beschikking van de stad stelt in deze zware periode. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over mogelijke kosten die er aan verbonden zouden zijn, uw gegevens worden ook niet bewaard nadien voor andere doeleinden. De stad zal de website Geel winkelt hier ook mee promoten in haar kanalen.
  De website 'Ik koop lokaal in de Provincie Antwerpen' linkt consumenten die lokaal willen kopen in Geel door naar 'Geel winkelt hier'.
 • Registreer u zeker ook op Koop in je buurt. Dit platform is een initiatief van de Vlaamse Overheid (VLAIO) en bundelt de websites winkelhier.be van UNIZO en koopinuwkot.be van NSZ.
 • U kunt onderaan deze pagina's affiches downloaden om uw klanten aan te moedigen om afstand te houden van elkaar en elektronisch te betalen.

Steunmaatregelen voor ondernemers

Als uw onderneming moeilijkheden ondervindt, dan kunt u een beroep doen op verschillende steunmaatregelen. Het overzicht vindt u op de website van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

 • Vragen voor VLAIO: bel of WhatsApp: 0800 20 555 van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur

Aanvraag corona hinderpremie

UNIZO biedt een Coronatoolkit: Back to Business aan voor ondernemingen die advies of hulp nodig hebben bij de heropstart van hun zaak na de coronacrisis. 

Meer informatie

 • Stad Geel heeft een speciaal telefoonnummer en e-mailadres waar ondernemers vragen i.v.m. het coronavirus kunnen stellen.
 • FOD Economie: hier vindt u als werkgever info over bedrijfscontinuïteit en hoe u de economische verliezen kunt beperken.
 • VOKA:
 • Unizo biedt heel wat informatie aan:
 • Bekijk ook de info op de website van uw eigen sociaal secretariaat.
 • FOD Volksgezondheid raadt aan om zoveel mogelijk elektronisch te betalen. Onderaan deze pagina kun je een affiche downloaden om dit aan te moedigen.