Informatie voor ondernemers

Sinds 1 juli 2020 kunnen bijna alle ondernemingen en activiteiten terug opstarten, behalve activiteiten gelinkt aan het nachtleven (zoals nachtclubs) en massa-evenementen. De richtlijnen rond social distance blijven bestaan en voor elke sector zijn protocollen beschikbaar waar ondernemers en publiek zich aan moet houden.

Meer informatie over deze richtlijnen en protocollen vindt u hier:

Volgende initiatieven kunnen u als lokale handelaar helpen:

 • U kunt uw zaak registreren op www.geelwinkelthier.be. Op de site www.geelwinkelthier.be vinden klanten in deze uitzonderlijke tijden een overzicht van handelaars in Geel en omliggende regio, waar ze nog terecht kunnen. Vul dus snel uw gegevens aan zodat klanten de weg naar uw zaak blijven vinden. Het platform is opgesteld door een Geelse onderneming die het gratis ter beschikking van de stad stelt in deze zware periode. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over mogelijke kosten die er aan verbonden zouden zijn, uw gegevens worden ook niet bewaard nadien voor andere doeleinden. De stad zal de website Geel winkelt hier ook mee promoten in haar kanalen.
  De website 'Ik koop lokaal in de Provincie Antwerpen' linkt consumenten die lokaal willen kopen in Geel door naar 'Geel winkelt hier'.
 • Registreer u zeker ook op Koop in je buurt.
 • U kunt onderaan deze pagina's affiches downloaden om uw klanten aan te moedigen om afstand te houden van elkaar en elektronisch te betalen.

Steunmaatregelen voor ondernemers

Als uw onderneming moeilijkheden ondervindt, dan kunt u een beroep doen op verschillende steunmaatregelen. Het overzicht van alle mogelijke steunmaatregelen, wie er concreet voor in aanmerking komt en hoe ze aan te vragen vindt u op de website van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

 • Vragen voor VLAIO: bel of WhatsApp: 0800 20 555 van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur

UNIZO biedt een Coronatoolkit: Back to Business aan voor ondernemingen die advies of hulp nodig hebben bij de heropstart van hun zaak na de coronacrisis. 

Meer informatie

 • Dienst Lokale Economie van Stad Geel is bereikbaar voor alle ondernemers.
 • FOD Economie: hier vindt u als werkgever info over bedrijfscontinuïteit en hoe u de economische verliezen kunt beperken.
 • VOKA:
 • Unizo biedt heel wat informatie aan:
 • Bekijk ook de info op de website van uw eigen sociaal secretariaat.
 • FOD Volksgezondheid raadt aan om zoveel mogelijk elektronisch te betalen. Onderaan deze pagina kun je een affiche downloaden om dit aan te moedigen.