Hoe gebruik je de CovidSafeBE-app zelf als minderjarige?

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je een CovidSafe-ticket nodig? Vanaf 12 jaar kun je de CovidSafeBE-app gebruiken om je eigen COVID-certificaten bij te houden, maar hoe maak je als minderjarige zelf gebruik van de CovidSafeBE-app? Dat kan op twee manieren.

Optie 1: Heeft één van de ouders een Itsme-account*?

 1. Download de CovidSafeBE-app op je eigen smartphone als een ouder in de buurt is.
 2. Kies voor ‘aanmelden via eHealth’. En in het volgende scherm voor ‘aanmelden via Itsme’.
 3. Tik in het Itsme-scherm dat dan verschijnt het GSM-nummer van de ouder in.
 4. De ouder bevestigt de aanvraag via de eigen Itsme-app op de eigen smartphone.
 5. Op je smartphone verschijnt dan een nieuw keuzescherm. Bij ‘voor mijn kind’ selecteer je jouw eigen naam… klaar! Je ziet nu je COVID-certificaten in de app. Klik op de certificaten zeker eens door naar het detail. Zo worden ze ook offline beschikbaar, wanneer er geen internet is.

*Om toegang te krijgen tot je COVID-certificaten via de CovidSafeBE-app heb je de Itsme-app nodig. Als minderjarige kun je niet zelf de Itsme-app gebruiken, die is enkel beschikbaar voor gebruikers vanaf 18 jaar.

Optie 2: Activeer als minderjarige eenmalig met je identiteitskaart (kids-ID of eID), een kaartlezer en een eigen e-mailadres je ‘digitale sleutels’.

 1. Zoek een kaartlezer en je identiteitskaart.
 2. Ga naar de website waar je jouw digitale sleutels kunt aanmaken((opent in nieuw venster)).
 3. Kies hier voor ‘aanmelden via eID kaartlezer’.
 4. Activeer ‘mijn digitale sleutel met gebruikersnaam en wachtwoord’ én ‘beveiligingscode via e-mail’. Je kiest best je eigen, permanente e-mailadres. Beide vakjes moeten dus een groen label met ‘actief’ hebben.
 5. Download en open daarna de CovidSafeBE-app op je eigen smartphone en kies voor ‘aanmelden met e-health’ en dan met ‘beveiligingscode via e-mail’.
 6. Je ontvangt een code in de opgegeven mailbox en kopieert die in de app… en klaar! Je ziet nu je COVID-certificaten in de app. Klik op de certificaten zeker eens door naar het detail. Zo worden ze ook offline beschikbaar, wanneer er geen internet is.
Gepubliceerd op maandag 20 september 2021 14.05 u.