Cultuurcentrum de Werft blaast 25 kaarsjes uit!

Cultuurcentrum de Werft wordt 25 jaar! Voor het eerst in zijn geschiedenis bouwt de Werft in de foyer van het cultuurcentrum een heel kleine bescheiden mini-expo op, een pareltje, waarbij het nu gaat over het aanbod van de Werft zelf.

Met het kwaliteitsvol cultuuraanbod is de Werft uitgegroeid tot een van de strafste cultuurcentra van Vlaanderen met een werking die Geel en de regio ver overstijgt.

Minitentoonstelling

Op twee witte muren toont de Werft een bijna museale presentatie van de cultuurbrochures (vanaf het prille begin in 1994 tot en met de mijlpaal van het 25-jarig bestaan in 2019), strak opgehangen in een groot vierkant. Je ziet een overzicht van de krachtige beelden die dienden als seizoenscovers. De reeks, die letterlijk het rijke cultuuraanbod van de afgelopen 25 jaar bevat, heeft op het einde ook twee lege kaders, die aangeven dat er druk wordt gewerkt aan de volgende twee seizoenen!


Een tweede muur toont een tachtigtal tentoonstellingsaffiches, slechts een greep uit de meer dan honderd tentoonstellingen die de Werft de afgelopen jaren gestalte gaf. Opgehangen in een energierijke wolk ziet de bezoeker in één oogopslag dat de Werft een kwaliteitsvol huis is dat barst van de passie voor kunst en cultuur.

Je kunt de minitentoonstelling gratis bekijken in de foyer van het cultuurcentrum. Welkom van 13 september tot 13 december, telkens tijdens de kantooruren. Meer info vind je op de website van het cultuurcentrum.

Bedankt

De Werft is dankbaar voor het vertrouwen dat ze al 25 jaar mag ontvangen van zijn publiek, van de artiesten en kunstenaars, van personeel en vrijwilligers!

Gepubliceerd op vrijdag 13 september 2019 14.56 u.