De Kindergemeenteraad zet verkeersveiligheid in de kijker op de Buitenspeeldag

Op woensdag 24 april wordt jeugdcentrum De Bogaard omgetoverd tot speelparadijs. De reden? Het is weer Buitenspeeldag. Je favoriete tv-zenders gaan op zwart, dus geen excuus om binnen te blijven. De vrijetijdsdiensten van stad Geel hebben ook dit jaar gezorgd voor een dag boordevol activiteiten.

De Kindergemeenteraad vraagt tijdens de Buitenspeeldag aandacht voor verkeersveiligheid. In de verkeersstraat ontdek je alles over de dode hoek en kun je je fiets laten graveren. Met een speciale bril, waardoor het lijkt dat je dronken bent, probeer je een parcours af te leggen.

Speelparadijs De Bogaard

De vrijetijdsdiensten van stad Geel toveren op de Buitenspeeldag het jeugdcentrum De Bogaard om tot speelparadijs voor kinderen vanaf 4 jaar. Zet de tv af, leg je tablet weg en kom naar buiten. Van 13 tot 17 uur kun je ravotten en sporten zoveel je wilt. Een greep uit het aanbod: lasertag, blotevoetenpad, springkastelen, waterkatapult, kindergrime, ambachten en knutselen. De PlayMobiel is natuurlijk ook van de partij. Wat moet je hiervoor betalen? Helemaal niets!

Aandacht voor verkeersveiligheid

De Kindergemeenteraad vraagt op de Buitenspeeldag aandacht voor verkeersveiligheid. In de verkeersstraat ontdek je de gevaren van de dode hoek. Met een speciale bril, waardoor het lijkt of je dronken bent, probeer je een parcours af te leggen. Is je fiets al gegraveerd? Nee? Dan is dit de ideale gelegenheid. Toon je kunsten op het gekke fietsen parcours of maak reflecterende badges om je fluo-vest of boekentas te pimpen.

De politie en de gemeenschapswachten werken graag mee aan dit initiatief. De Buitenspeeldag is geen opvang. Als ouder of voogd blijf je verantwoordelijk voor je eigen kinderen.

Gepubliceerd op woensdag 17 april 2019 10.32 u.