De Lijn past dienstregeling aan door effecten van het coronavirus

17 maart - Vanaf woensdag 18 maart schakelt De Lijn over naar een aangepaste dienstregeling als gevolg van de stijgende impact van het coronavirus. Specifiek voor de Kempen betekent dit dat ze vanaf woensdag rijden volgens de dienstregeling die geldt op vakantiedagen. 

Vanaf woensdag 18 maart schakelt De Lijn over naar een aangepaste dienstregeling, die er rekening mee houdt dat:

  • er slechts zeer beperkt gebruik gemaakt wordt van de opvang van leerlingen in de scholen, 
  • werkenden wel nog de mogelijkheid moeten hebben om hun woon-werkverkeer met het openbaar vervoer te doen. 

Deze aangepaste dienstregeling vind je terug in de routeplanner. Specifiek voor de Kempen betekent dit dat ze vanaf woensdag rijden volgens de dienstregeling die geldt op vakantiedagen. 

De Lijn blijft daarom het basisaanbod rijden, maar o.m. de bediening van de scholen wordt teruggeschroefd (zoals dat ook tijdens de schoolvakanties gebeurt). 

De maatregel komt er omdat ze merken dat het aantal zieke collega’s stijgt. Volgens de voorspellingen zal dat aantal de komende dagen nog toenemen. Om te vermijden dat er ad hoc ritten dienen geschrapt te worden door de afwezigheid van collega’s, passen ze nu de dienstregeling gestructureerd aan. Anderzijds zien ze ook dat het aantal reizigers op de bussen en trams sterk gedaald is. 

Gezien het eerder beperkte aantal klanten dat in deze periode reist en de aangeboden dienstregeling blijft een verantwoorde spreiding van klanten in de voertuigen mogelijk. 

De Lijn blijft dagelijks de bezetting op de voertuigen en het aantal zieke medewerkers monitoren. Op die manier kunnen ze snel extra maatregelen worden doorgevoerd indien de situatie dit vereist.

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020 15.10 u.