De positie van de vrouw in de islam binnen onze huidige samenleving

Duur van de workshop

1,5 uur

Spreker

Shrifa Bouchenaoui en Nassira Anzagh, Dienst gelijke kansen

Inhoud

Shrifa en Nassira nemen ons mee in de wereld van de vrouw binnen de islam. Is de hoofddoek echt een eigen keuze? Hoe worden huishoudelijke taken verdeeld in een Marokkaans- Belgisch gezin? Wat is de rol van de vader? Hebben mannen en vrouwen evenveel rechten binnen de islam? Worden jongens en meisjes anders opgevoed? Wat is de moederrol in de islam? Hoe staan moslims tegenover LGBTQ+? Nassira en Shrifa delen hun ervaringen en gaan met ons in gesprek rond deze thema’s.

Info over de sprekers

Nassira Anzagh is geboren in Marokko en kwam op haar negende met haar ouders en broers en zussen naar Geel. Ze werkte tien jaar als zorgkundige bij het Wit- Geel kruis in het klooster in Herentals. Ze heeft zich nadien bijgeschoold als intercultureel medewerker en werkt nu bij de Dienst Gelijke Kansen van de stad Geel. Ze is moeder van vijf kinderen tussen 8 en 18 jaar en is actief binnen het islamitisch centrum.

Shrifa Bouchenaoui is geboren in Geel als dochter van een Belgische moeder en een Marokkaanse vader. Als kleuter woonde ze in Marokko maar doorliep vanaf de lagere school haar hele schoolcarrière in Geel. Ze werkte jarenlang in Bobbejaanland als administratief medewerker en front gate manager -en is recent afgestudeerd als intercultureel medewerker. Ze heeft een volwassen zoon die voetbalt bij Geel en in haar vrije tijd is ze lid van Indimaj vrouwen, een Marokkaanse vrouwenvereniging in Geel.

Te combineren met

Introductie ‘Aandacht in actie’

Gaat lezen moeilijk? Ga voor een luisterboek!

Werking en aanbod bibliotheek Geel met focus op de boekencollectie voor kleuters en eerste graad.

Werking en aanbod bibliotheek Geel Inspiratie voor leerkrachten vanaf het derde leerjaar.

Van huiswerkbegeleiding naar leerondersteuning : Wat je als school kan doen.

Knap lastig in de klas

Zorgen voor een veilig klasklimaat

Anderstalige nieuwkomers op school

Inschrijven

Heb je een top 3 (verplicht) of top 5 gemaakt van de lezingen en workshops die je wil volgen? Ga dan naar het inschrijfformulier om je keuzes door te geven. 

Inschrijven