Deel van Laar wordt blauwe zone vanaf 1 september

Het deel van Laar van het kruispunt met de Gasthuisstraat tot aan de ingang van het ziekenhuis, wordt blauwe zone. Dit betekent dat je er gratis kunt parkeren voor maximum twee uur met een blauwe parkeerschijf.

De stad wil in de schoolomgeving van Laar voldoende parkeerrotatie voorzien. Dit doet ze door van het eerste deel van Laar een blauwe zone van 2 uur te maken vanaf 1 september 2020. Het gaat over de parking achter de frituur en de parkeerplaatsen naast de weg tot aan huisnummer 42. 

Wat houdt deze blauwe zone in?

  • De blauwe zone is een zone waar je gratis kunt parkeren voor een beperkte tijd, in Laar is dat twee uur.
  • In de meeste straten is een blauwe zone van maximum twee uur parkeren van toepassing. De straten Rijn, Logen en Sint-Dimpnaplein kregen een blauwe zone van vier uur.
  • De bestuurder moet de blauwe parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit of aan de voorzijde van het voertuig plaatsen.
  • In de blauwe zone mag je het Geelse halfuurtje niet gebruiken, dit is enkel geldig in de betalende zone.

Bewoners van dit deel van Laar kunnen een bewonerskaart aankopen als ze onvoldoende parkeerplaats hebben op hun eigen perceel. 

Tweede deel van Laar

In het tweede deel van Laar blijft het parkeerbeleid ongewijzigd. De stad pakt wel de wirwar aan parkeerborden in dit deel van de straat aan. De stroken waar je niet mag parkeren worden binnenkort aangeduid met een gele belijning op de boordstenen, op de overige stroken mag je vrij parkeren volgens de wegcode. 

Gepubliceerd op maandag 31 augustus 2020 10.30 u.