Deelfietssysteem Blue-bike stunt met grote groei

Deelfietsaanbieder Blue-bike sloot 2023 in schoonheid af met meer dan 350 000 ritten in heel België en ruim 36 000 leden. Nooit eerder werd er zoveel gebruik gemaakt van de blauwe deelfietsen.

2023 stond volledig in het teken van innovatie. Blue-bike werd al in 2011 opgericht en vond vorig jaar zijn weg naar Geel. Blue-bike introduceerde er haar eerste back-to-many systeem, waarbij gebruikers hun fiets niet langer hoeven terug te brengen naar hun vertrekpunt, maar de fiets kunnen achterlaten op één van de twaalf standplaatsen in de stad. Dit biedt meer flexibiliteit en nieuwe verplaatsingsmogelijkheden. Blue-bike introduceerde daarnaast ook een nieuwe app én digitale sloten. Gebruiksgemak staat hiermee voorop. 

Vliegende start

Met meer dan 3 000 ritten op vier maanden tijd nam het systeem een vliegende start in Geel. Momenteel zijn er twaalf punten in de stad om je Blue-bike achter te laten. In de toekomst komen daar mogelijk nog extra standplaatsen bij. Ook de introductie van een kortere duurtijd is nieuw voor Blue-bike gebruikers. In Geel kan een traject tot 30 minuten worden gereden voor slechts 50 cent.

Sta jij ook te trappelen om een Blue-bike te gebruiken? Je vindt hier alle info.

Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024 15.30 u.