ICT en differentiatie: de ideale combo

Duur van de workshop

3 uur

Spreker

Schoolmakers, Erik Devlies

Inhoud

Hoe diverser je doelgroep, hoe meer je je aanpak daar moet op afstemmen.

De roep om te differentiëren in de klas klinkt luider jaar na jaar. Hoe kunnen digitale middelen of technologie daarin een echte meerwaarde betekenen? 

Binnenklasdifferentiatie is een mindset waarbij leerkrachten geloven in hun eigen impact als leerkracht op het leren van leerlingen en in groeikansen voor élke leerling.

Aan de hand van voorbeelden wordt aangetoond hoe we kunnen differentiëren met digitale middelen, door kleine ingrepen toe te passen in ons onderwijs en zo rekening te houden met leerlingen hun verschillen in interesse, leerstatus en leerprofiel.

Binnenklasdifferentiatie is ook een geladen concept dat vaak gerelateerd wordt aan extra werklast voor de leerkracht.

Je digitale co-teacher helpt je door de dag. En wie is dat dan? Dat is je (basis)kennis over computers. Ook slimme, maar makkelijk in te zetten toepassingen kunnen een grote tijdwinst opleveren en helpt drempels weg te nemen bij eventueel leerproblemen. Universal desing for learning (UDL) meets technology!

Info over de spreker

Erik Devlies is pedagogisch begeleider effectieve didactiek, werkt bij Schoolmakers en helpt scholen en leerkrachtenteams de digitale trein niet te missen.

Inschrijven

Heb je een top 3 (verplicht) of top 5 gemaakt van de lezingen en workshops die je wil volgen? Ga dan naar het inschrijfformulier om je keuzes door te geven. 

Inschrijven