Eerst aanmelden, dan inschrijven

De werkwijze van aanmelden en inschrijven in het basisonderwijs.

In Geel werken alle basisscholen met één centraal aanmeldingssysteem. Met een aanmelding laat je weten op welke school/scholen je jouw kind het liefst wil inschrijven.

Je hoeft als ouder niet aan te schuiven of te kamperen bij de start van de inschrijvingsperiode. Je krijgt een maand de tijd om je kind aan te melden. Het systeem houdt rekening met de school van je voorkeur en zorgt er ook voor dat kinderen in de buurt van hun woonplaats naar school kunnen gaan. 

Voor wie?

Het aanmeldingssysteem is voor iedereen die wil inschrijven in een Geelse basisschool vanaf schooljaar 2020-2021. Dus niet enkel kleuters werken met het systeem, maar ook de hogere leerjaren. 

Procedure

Aanmelden wil zeggen dat je laat weten welke school of scholen je voorkeur hebben om je kind naar school te laten gaan. Het aanmeldingssysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat je weten of je kind een plaats heeft. Pas daarna ga je je kind inschrijven op school.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Je kan je kind online aanmelden van 2 tot 31 maart 2020. Je geeft best meerdere voorkeursscholen op.
  • De aanmeldingen worden verwerkt van 1 tot en met 30 april. Is er op de school van jouw voorkeur niet voldoende plaats voor alle kinderen? Dan bepalen de sociale mix op school en de afstand van je woonplaats tot de school, welke kinderen een plaats krijgen.
  • Ten laatste op 30 april krijgen alle ouders een ticket via e-mail voor de hoogste voorkeursschool waar plaats is.
  • Van 4 tot 26 mei kan je op deze basisschool terecht om je kind in te schrijven met het ticket.
  • Vanaf 29 mei starten de vrije inschrijvingen. Dan worden de vrije plaatsen, die nog over zijn, opengesteld.

Kinderen van personeel en kinderen met broers en zussen op de school kunnen vooraf inschrijven tijdens de voorrangsperiode. Deze timing vind je binnenkort ook hier terug.

 

Wat heb je nodig om aan te melden?

  • Het rijksregisternummer van je kind
  • Het domicilieadres van je kind