Emilie Boonen - studente

Studente Emilie Boonen zou stage lopen bij dienst toerisme van stad Geel. Door de corona-uitbraak kon dit helaas niet doorgaan.

“Ik woon in het noorden van Limburg in het prachtige dorpje Achel. Normaal zou ik in mijn studentenkamer in Geel zitten, want ik volg Sociaal Cultureel Werk aan de Thomas More Hogeschool. Meer nog, ik loop stage bij de dienst Toerisme & Stadsanimatie van de stad Geel. Maar …

Geen feestjes

Ik zag het aankomen: de Dimpnadagen werden afgelast en mijn stage viel in het water. Alles werd anders. Geen volleybaltrainingen meer, geen studentenfuiven, geen leiding meer geven op de Chiro, geen feestjes meer in het weekend, geen lessen op school …

Optreden

Om mijn stage een stukje verder te zetten probeer ik ervoor te zorgen dat in Achel niemand tijdens de lockdown in isolatie belandt. Zo heb ik een klein optreden georganiseerd voor bejaarden die in assistentiewoningen verblijven. Zij zaten écht in quarantaine. Geweldig om mensen gelukkig te maken tijdens deze pandemie!

Geschiedenis

Wat ik later aan mijn kleinkinderen vertel? We hebben toen echt geschiedenis geschreven, hé mannen. De hele wereld was in lockdown, onvoorstelbaar.”