Evenement aanvragen tijdens corona

Wat vraagt u aan?

Voor elk evenement dat plaatsvindt in openlucht, in een gesloten ruimte, of op de openbare weg, en dat toegankelijk is voor het publiek, is een evenemententoelating nodig.

Privé-evenementen echter zijn festiviteiten waar de toegang afhankelijk is van de persoonlijke en individuele uitnodiging van de organisator en waar de toegang wordt gecontroleerd door een lijst van genodigden bij de ingang.

Heeft u vragen die u wil stellen nog voor u een aanvraag doet, dan kan u een mail sturen naar evenementen@geel.be 

Hoe vraagt u deze toestemming aan?

  • Vul het online aanvraagformulier in
  • Bezorg dit 3 maanden voor geplande datum van activiteit

Opgelet: je vult online de CERM in als die van toepassing is op je evenement (voorwaarden op https://www.covideventriskmodel.be/). Heeft u hier vragen over kan u terecht bij de helpdesk van de Vlaamse overheid: info@covideventriskmodel.be

De (finale) beslissingsbevoegdheid ligt altijd bij de lokale overheden en hangt ook af van, al dan niet tijdelijke beslissingen en maatregelen die zijn genomen op lokaal, provinciaal of federaal niveau.

Beslist u uw evenement te annuleren, geef ons dan ook even een seintje via evenementen@geel.be

Regelgeving

  • Zie bijgevoegde politiecodex.
  • Een nieuwe regelgeving verbiedt de organisatoren van evenementen (van o.a. schoolfeesten tot (grote) festivals) om vanaf 2020 nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
    Kiest een organisator er toch voor om wegwerpbekers aan te bieden, dan moet hij deze voor 90% (en vanaf 2022 voor 95%) opnieuw inzamelen.
    Voor evenementen die vanuit de overheid worden georganiseerd, is het gebruik van wegwerpverpakkingen helemaal verboden. Meer informatie vindt u op de website van OVAM.

  • Ministerieel Besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken
  • Protocollen

Politiecodex