Evenement aanvragen

Wat vraagt u aan?

Voor elk evenement dat plaatsvindt, tijdelijk is, in openlucht/gesloten ruimte/op de openbare weg, toegankelijk is voor het publiek, al dan niet tegen betaling, is een evenemententoelating nodig.

Privé-evenementen echter zijn festiviteiten waar de toegang afhankelijk is van de persoonlijke en individuele uitnodiging van de organisator en waar de toegang wordt gecontroleerd door een lijst van genodigden bij de ingang (niet op de openbare weg/domein).

Heeft u vragen die u wil stellen nog voor u een aanvraag doet, dan kan u een mail sturen naar evenementen@geel.be 

Hoe vraagt u deze toestemming aan?

  • Vul het online aanvraagformulier in
  • Bezorg dit 3 maanden voor geplande datum van activiteit (maar ook niet langer dan 7 maanden voor datum activiteit)

Opgelet: je vult online de CERM/CIRM enkel in als die nog nodig is voor je evenement (voorwaarden op https://www.covideventriskmodel.be/). 

Beslist u uw evenement te annuleren, geef ons dan ook even een seintje via evenementen@geel.be

Tips:

Komt u in aanmerking voor een stedelijke subsidie voor de organisatie van een straat- of buurtfeest? Doe dan tijdig uw aanvraag via de cultuurdienst: https://www.geel.be/subsidie-straatfeest-en-wijkfeest 

Om aanspraak te maken op een subsidie voor het gebruik van herbruikbare bekers op uw evenement, neemt u aandachtig het reglement door met de voorwaarden: https://www.geel.be/subsidie-herbruikbare-bekers 

Regelgeving

  • Zie bijgevoegde politiecodex.
  • De regelgeving verbiedt de organisatoren van evenementen (van o.a. schoolfeesten tot (grote) festivals) om vanaf 2020 nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
    Kiest een organisator er toch voor om wegwerpbekers aan te bieden, dan moet hij deze voor 90% (en vanaf 2022 voor 95%) opnieuw inzamelen.
    Voor evenementen die vanuit de overheid worden georganiseerd, is het gebruik van wegwerpverpakkingen helemaal verboden. Meer informatie vindt u op de website van OVAM.

  • Ministerieel Besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken
  • Protocollen

Politiecodex