Extra verkeersmaatregelen voor wegenwerken Pas

De stad kreeg veel meldingen van personen die vanuit de zone Baantveld/Werft niet in het eerste deel van Pas geraken bij de centrumparking of lokale handelaars. Daarom treft de stad extra verkeersmaatregelen in Peperstraat en Kameinestraat.

Opgelet: op dit moment kun je van Pas niet afslaan naar Dr. Peetersstraat en Dr.-Sanodreef. Aan beide aftakkingen is er een wegverzakking gemeld. Om de veiligheid te garanderen zijn beide aftakkingen momenteel afgesloten. Er wordt onderzocht hoe deze wegverzakkingen aangepakt moeten worden.

Om welke maatregelen gaat het?

  • Het eenrichtingsverkeer in Peperstraat wordt omgedraaid en het autoverkeer kan dus vanuit Kameinestraat naar Pas rijden.
  • In de Kameinestraat wordt het eenrichtingsverkeer omgedraaid in het gedeelte tussen de Heilige-Geeststraat en Peperstraat.

Op onderstaand plan staan de gewijzigde eenrichtingen in het groen.

De bijkomende signalisatie voor deze maatregelen wordt vandaag geplaatst. Zodra deze signalisatie er staat, gaan de maatregelen in voege en dit totdat het kruispunt opnieuw is opengesteld voor gemotoriseerd verkeer.

De bewoners van Peperstraat, Kameinestraat, Waaiburg en Heilige-Geeststraat kregen vrijdag een bewonersbrief hierover in de bus.

Vragen

Als je een vraag hebt of je wilt iets melden over de werken aan het contactcentrum grondgebonden zaken, dan doe je dit best via:

Meer info over de werken vind je ook op www.geel.be/pas.

Gepubliceerd op maandag 9 maart 2020 11 u.