Zwembad

  • Heb ik een muntstuk nodig voor mijn kleedkastje?

    Nee, je hebt geen muntstuk of plastic kaart meer nodig om je kleedkastje te sluiten. Je sluit het kastje met de sleutel die op het kastje zit. Aan die sleutel hangt een armbandje, dat armbandje-met-sleutel draag je tijdens het zwemmen.

  • Waarom valt de onderhoudsperiode van het zwembad in 2024 in juni en niet meer in september?

    Het zwembad gaat van 17 tot en met 30 juni 2024 dicht voor onderhoud. Tot nu toe organiseerden we de onderhoudswerken altijd begin september, vanaf 2024 plannen we de werken in juni. We kunnen eigenlijk niet anders. Het zwembad wordt ouder, er is steeds meer tijd nodig voor onderhoud. Langer sluiten in september is moeilijk, in juni is dat makkelijker, vooral voor scholen. Scholen plannen examens en uitstappen in juni, geen zwemlessen. Sluiten in de kerstperiode was ook een mogelijkheid, maar is niet echt een optie. Als het buiten erg koud is veroorzaakt het heropstarten van een zwembad een hoge piek in energieverbruik, in de zomer is dat veel minder. In de kerstperiode vind je ook moeilijk aannemers.

    sluitingsperiode volgende jaren
    16-29 juni 2025
    15-28 juni 2026
     
  • Wanneer is het druk in het zwembad?

    De drukke momenten zijn woensdagnamiddag, zaterdagvoormiddag en zondagvoormiddag. Tijdens schoolvakanties is het ook druk op weekdagen in de namiddag tussen twee en vier.

  • Hoe hoog zijn de springplanken?

    We hebben twee springplanken, ze zijn één en drie meter hoog.

  • Waar kan ik me omkleden voor en na het zwemmen?

    Omkleden doe je in de individuele kleedkamers, de kassier wijst je de weg.
    Voor rolstoelgebruikers en zwemmers met krukken hebben we kleedkamers die iets groter zijn.
    Gezinnen met meerdere kleine kinderen (pamperleeftijd) kunnen zich omkleden in een van de familiekleedkamers. 

  • Ik heb een Thomas More sportkaart. Wanneer kan ik daarmee komen zwemmen?

    Je kunt het hele academiejaar komen zwemmen met je sportkaart. Dat is van 18 september 2023 tot en met 7 juni 2024. Je kunt zwemmen tijdens alle openingsuren, maar niet in de kerstvakantie en ook niet in de paasvakantie. Je toont je kaart aan de kassier en je krijgt je ticket, de factuur sturen we naar Thomas More.

    's Ochtends vroeg en op de middag* is er geen kassier. Het ticket voor 's ochtends en 's middags moet je op voorhand komen oppikken. Dat hoef je niet iedere keer opnieuw te doen. Je kunt ineens een 10 beurtenkaart nemen, bijvoorbeeld.

    *behalve op donderdagmiddag, dan is er wél nog een kassier

  • Mogen we op de loopbrug?

    Ja, je mag op de loopbrug, behalve tijdens het schoolzwemmen en de naschoolse zwemlessen.

  • Welke kledij is toegelaten in het zwembad?

    Alle modellen zijn toegestaan, maar het moet wel echte zwemkledij zijn.

  • Wanneer kan ik komen zwemmen met mijn kaart daluren?

    Met een kaart daluren mag je op weekdagen 's ochtends (06:30-08:30) en 's middags (12:00-13:00) zwemmen in het 25m-bad, ook tijdens schoolvakanties en ook als die weekdag een feestdag is. Op schooldagen mag je met je kaart daluren ook zwemmen op dondernamiddag (16:00-17:00), in het 25m-bad.

  • Als ik mijn QR-code verlies, ben ik dan ook mijn zwembeurten kwijt?

    Nee, als je je QR-code verliest, dan kunnen we je QR-code nog een keer uitprinten aan de kassa van het zwembad. Je kunt de pdf met je QR-code ook altijd online terugvinden. Eerst inloggen, dan naar Mijn profiel, Historiek en overzichten, Mijn E-tickets.

  • Hoelang is mijn online ticket geldig?

    Een online ticket is heel lang geldig. Niet eeuwig, maar toch zeker een jaar. 

  • Kan ik betalen met sport en cultuurcheques?

    Ja en nee. Je kunt wél betalen met het Edenred Ticket Sport & Culture. Je kunt niet betalen met de Sodexo Sport & Culture Pass.

  • Heeft mijn meerbeurtenkaart een vervaldatum?

    Nee, de beurten op je kaart hebben geen vervaldatum. Ze blijven niet eeuwig geldig, maar toch wel enkele jaren.

    In september 2021 was er een omschakeling van magneetkaarten naar QR-kaarten. Tot eind 2022 kon je de beurten van je magneetkaart op een QR-kaart laten zetten, maar nu kan dat niet meer. De waarborg die je betaalde voor je magneetkaart (5 euro), kun je wel nog terugkrijgen als je je kaart inlevert aan de kassa.

  • Mijn kind volgt privéles. Moet ik dan nog inkom betalen?

    Ja, de prijs van het inkomticket is niet begrepen in het lesgeld.
    TIP Koop een meerbeurtenkaart van het zwembad.

  • ID controle - Wat gebeurt er precies met mijn identiteitsgegevens?

    Je hoeft jouw identiteitskaart niet af te geven, je mag je kaart zelf in de kaartlezer steken.

    De kassier ziet enkel jouw leeftijd en woonplaats, zo weet hij welk tarief hij voor jou moet selecteren: kind of volwassene, Geel of niet-Geel. 
    De kassier ziet ook jouw foto, zo weet hij of het echt jouw identiteitskaart is. 

    Het computerprogramma ziet méér dan de kassier. Het ziet ook jouw naam, familienaam, geboortedatum, geslacht en rijksregisternummer. Die gegevens worden 72 uur lang bewaard, daarna worden ze automatisch verwijderd. Alleen de directeur en enkele coördinatoren kunnen jouw gegevens bekijken, zij doen dat enkel als je een zwembadverbod hebt gekregen, ze willen dan immers precies weten wie je bent.

  • ID controle - Moet echt iedereen zijn identiteitskaart laten scannen?

    Ja, iedereen vanaf 12 jaar moet zijn identiteitskaart laten scannen. Dus ook de privélesgevers, ouders met een omkleedticket, begeleiders van zwemmers met een beperking, personeelsleden die na de werkuren komen zwemmen... echt iedereen.

    Heb je al een ticket (QR-code)?
    Als je al een ticket (QR-code) hebt, hoef je niet langs de kassa en mag je meteen naar de tourniquet. Maar ook dan kan een van onze medewerkers of een gemeenschapswacht je vragen om je identiteitskaart te mogen scannen aan de kassa. Als blijkt dat je geen toegangsverbod hebt, mag je verder door naar de kleedkamers.

    Heb je nog geen ticket (QR-code)?
    Als je nog geen ticket (QR-code) hebt, laat je eerst je identiteitskaart scannen aan de kassa. Als blijkt dat je geen toegangsverbod hebt, dan kun je een ticket kopen aan de kassa en mag je verder door naar de kleedkamers.

    Als je niet naar de kleedkamers wil, dan hoef je je identiteitskaart niet te laten scannen. Dat kan zijn als je enkel maar naar de cafetaria wil, of naar de loopbrug, of naar de sportbalie op de eerste verdieping.

  • ID controle - Wat als ik geen Belgische identiteitskaart heb?

    Als je geen Belg bent, breng dan een ander document mee waarmee je je kunt identificeren. We tikken dan je gegevens manueel in en maken zelf een foto van jou.

    Scannen gaat snel, manueel intikken duurt veel langer. Als het erg druk is aan de kassa, kan de kassier je vragen om te wachten tot de rij zwemmers is "weggewerkt". TIP Kom niet rond 14 uur, want dan is het vaak erg druk aan de kassa.