Feiten over bodem en bodemkwaliteit

Op 22 april sprak professor bodemkunde en bodemgeografie Karen Vancampenhout (KU Leuven) op de Milieu- en Natuurraad (MiNaraad) over de bodem en bodemkwaliteit. Ze sprak ook over veengebieden en meer bepaald over het gebied van de Zegge. De stad deelt de opname om je goed te informeren over dit belangrijke thema.
Professor Karen Vancampenhout van de KU Leuven gaf een gedreven en dynamische presentatie doorspekt met historische weetjes. Zeker de moeite waard om te bekijken in het kader van uitdagingen rond water, milieu, landbouw, klimaat, ruimte en biodiversiteit.
Bijzonder was ook haar toelichting over veengebieden en meer bepaald dan voor het gebied van de Zegge. Daarna volgde er nog een debat onder andere over de waarde van plaggenbodems en de noodzaak deze niet te betonneren.
Bekijk hier de opname van deze MiNaraad:

Wil je zelf de MiNaraad volgen?

De MiNaraad is een Geelse open adviesraad die zich maandelijks buigt over thema's die met milieu en natuur te maken hebben. Als je een uitnodiging wilt ontvangen voor de volgende MiNaraad, stuur dan een e-mail naar milieu@geel.be en dan ontvang je de volgende keer een uitnodiging. 
Gepubliceerd op donderdag 29 april 2021 9 u.