Geel Fietst!

Stad Geel en Fietsersbond Geel nodigen je uit op de film- en infoavond 'Waarom fietsen wij?' op 23 april. Vrijdag 3 mei moedigt de stad iedereen aan om naar de school of het werk te fietsen. De veilige schoolroutekaart is vanaf 3 mei beschikbaar op www.route2school.be.

Film- en infoavond ‘Waarom fietsen wij?’

Ligt het Geels fietsbeleid je nauw aan het hart? Stad Geel en Fietsersbond Geel nodigen je op donderdag 25 april uit op de voorstelling van de documentaire ‘Why We Cycle’, gevolgd door een panelgesprek. ‘Why we cycle’ gaat over de bekende én onbekende effecten van fietsen op de mens, zijn stedelijke omgeving en de samenleving in zijn geheel. Aan het begin van de nieuwe bestuursperiode wil het stadsbestuur meer investeren in fietscultuur en fietsbeleid. Na de film nemen enkele beleidsmakers en experten, die zich in Geel inzetten voor een sterk fietsbeleid, het woord. Achteraf kun je bij een gratis drankje in de cultuurcafé de Werft napraten. De film- en infoavond vindt plaats in Studio Geel en begint om 19 uur.

Geel op de fiets

Op vrijdag 3 mei moedigt stad Geel iedereen aan om met de fiets naar het werk of de school te gaan. Zo werken we samen aan een betere gezondheid, verbeteren we de mobiliteit in onze stad en verminderen we de CO2-uitstoot. Heel wat Geelse bedrijven en organisaties nemen deel aan de actie om fietsen mee te promoten. De leerlingen van de Geelse scholen testen op 3 mei hun fietsbehendigheid op de Markt. Ze leren er de gevaren van de dode hoek kennen en ze kunnen hun fietsen laten controleren.

Schoolroutekaart

Stad Geel ging een samenwerking aan met Route2school om knelpunten op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen in kaart te brengen. Vanaf vrijdag 3 mei kun je de schoolroutekaart raadplegen op www.route2school.be. Op de kaart vind je de veiligste routes van en naar de Geelse scholen.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Gepubliceerd op donderdag 11 april 2019 11.55 u.