Geel geeft bloed! Doe jij mee?

Wist je dat slechts 3% van de Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes geeft? In onze stad is 4% van de inwoners al donor. Wauw! Blijf je ook dit jaar massaal bloed geven om Rode Kruis-Vlaanderen te helpen?

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in onze barmhartige stede!

Omdat jij of je buurman het misschien ooit nodig heeft

Wist je dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dat geldt dus ook voor jou of je buurman. Op dit moment geeft maar 3% van alle Vlamingen bloed-, plasma- of bloedplaatjes. En daar wil Rode Kruis-Vlaanderen verandering in brengen. Als in 2020 4% van de bevolking doneert, dan zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Hoe veel geven Gelenaars?

Het Rode Kruis roept elke stad of gemeente op om er samen voor te zorgen dat we dat extra procent halen. Vandaag telt Geel 4% donoren. Dat is mooi, maar het kan altijd beter. Help jij mee om van Geel de vrijgevigste stad te maken?

Screenshot uit interactieve kaart

Kom dit jaar minstens 1 keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven. Vraag familie of vrienden of ze mee willen doneren om zo naar 1% meer bloed-, plasma- en bloedplaatjes te gaan in onze stad. Op rodekruis.be/onsdorpgeeft vind je een interactieve kaart waarop je kan zien hoe veel donoren er al zijn in Geel. Ga je mee de uitdaging aan om daar tegen eind dit jaar 1% bij te doen?

Waar doneren? 

Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van je woonplaats. Rode Kruis-Vlaanderen kijkt immers naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kunt dus met een gerust hart in een buurgemeente of in één van de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen doneren. Kijk op rodekruis.be/bloed waar en wanneer je kan gaan doneren.

Het donorcentrum van Geel vind je op Markt 12. Parkeren kan gratis in de ondergrondse parking van Werft. Je bereikt hen via donorcentrum.geel@rodekruis.be of 014 73 51 40. Meer info vind je op het overzicht van afnameplaatsen

Gepubliceerd op woensdag 22 januari 2020 14.45 u.