Geelse basisscholen stappen over naar online aanmeldingssysteem

Gaat je kind voor het eerst naar school in 2020? Of verandert je kind van school? Meld je dan aan via het centraal aanmeldingssysteem. Zo hoef je als ouder niet meer aan te schuiven of te kamperen bij de start van de inschrijvingsperiode.

De inschrijvingen van kleuters en lagere schoolkinderen verlopen voortaan via een digitaal systeem. Eerst moet je je als ouder aanmelden via geel.aanmelden.in, daarna kun je je kind inschrijven. De periode waarin je je kunt aanmelden hangt af van je situatie.

  • Leerlingen die broers of zussen, halfbroers of -zussen of kinderen uit hetzelfde adres kennen, moeten naar dezelfde school kunnen gaan. De aanmeldingsperiode loopt van 13 tot 26 januari.
  • Voor andere kinderen loopt de aanmeldingsperiode van 2 tot 31 maart.
  • Is je kind niet online aangemeld? De vrije inschrijvingen starten op 29 mei. De scholen stellen dan de plaatsen open die nog vrij zijn.

Infomomenten

Meer weten? Kijk dan op www.geel.be/centraal-aanmeldingssysteem. Heb je vragen, geraak je niet wegwijs of heb je geen computer ter beschikking? Dienst kindzorg en onderwijsregie van de stad helpt je graag verder tijdens een infomoment op donderdag 9 januari om 19.30 uur in dienstencentrum Luysterbos.

Vanaf maandag 13 januari kun je in het Huis van het Kind (Brigandshof) terecht voor hulp bij het aanmelden of om vragen te stellen op:

  • elke maandagvoormiddag van 9 tot 12.30 uur
  • donderdag 5 maart van 17.30 tot 19.30 uur
  • donderdag 19 maart van 17.30 tot 19.30 uur

Overzicht van aanmeldperiodes

Schema aanmelden en inschrijven 

 

Gepubliceerd op maandag 23 december 2019 13.53 u.