Geelse voetbalclubs gaan nauwer samenwerken om jeugdvoetbal in Geel naar een hoger niveau te tillen

De zes Geelse voetbalclubs met jeugdwerking , stad Geel en de Kempense Voetbalacademie slaan de handen in elkaar om jeugdvoetbal in Geel te bevorderen. Als kindvriendelijke stad hecht Geel veel belang aan een gezonde ontwikkeling van haar jeugdspelers. Op 12 september ging de 10-wekenchallenge van start, waarbij ervaren jeugdtrainers van de zes verschillende voetbalclubs kennis deelden met beginnende trainers. Zo beleven alle jeugdspelers nog leukere voetbalmomenten.

Jeugdvoetbal in Geel 2020-2025’ is een gezamenlijke actie van KSAV St.- Dimpna, KFC Beekhoek Sport, KFC Zammel, FC Punt-Larum, KFCV Alberta en ASV Geel, de stad Geel en de Kempense Voetbalacademie, kaderend binnen het project ‘Jeugdsportnet Zuiderkempen’. Met deze actie willen de betrokken partijen de samenwerking tussen de clubs versterken en jeugdvoetballers meer plezier laten beleven in hun favoriete sport. Op lange termijn verbetert dit de fysieke, mentale en sociale gezondheid en onderlinge verbondenheid.

Het project ‘Jeugdsportnet Zuiderkempen’ werkt vooral samen in de vorm van sportacademies per sporttak met voetbalclubs, basketbalclubs, badmintonclubs, volleybalclubs en korfbalclubs die behoren tot de deelnemende gemeenten. De jeugdwerking van de voetbalclubs bevorderen, is de eerste stap van dit project. Hierna zijn de clubs van de andere sporttakken aan de beurt.

10-wekenchallenge

Op zondag 12 september 2021 namen vijftien jeugdtrainers van de zes voetbalclubs deel aan de startdag van de 10-wekenchallenge ‘doelkansen creëren vanuit opbouw’. Vier trainers met ervaring deelden hun kennis van drie onderwerpen: opbouwen en eindigen met een doelkans, motiverend coachen en fun in de training. De slotdag is op 9 december.

Permanente vorming voor jeugdtrainers

Voor ‘Jeugdvoetbal in Geel 2020-2025’ kiezen KSAV St.- Dimpna, KFC Beekhoek Sport, KFC Zammel, FC Punt-Larum, KFCV Alberta en ASV Geel ervoor om hun trainers van de categorie 5 tegen 5 een hart onder de riem te steken. Permanente vorming om de wekelijkse trainingen en wedstrijden vlot te laten verlopen is de opzet. De aanwezigen op de startdag ontvingen trainersmateriaal. Voor elke club was er een stoepbord ter inspiratie voor ouders om gezond en ethisch sporten te bevorderen.

Gepubliceerd op maandag 20 september 2021 16.35 u.