Geelse voetbalclubs slaan de handen in elkaar om jeugdcoaches te begeleiden

De zes Geelse voetbalclubs met jeugdwerking, stad Geel en de Kempense Voetbalacademie bundelen de krachten om jeugdvoetbal in Geel te bevorderen. Als kindvriendelijke stad hecht Geel veel belang aan een gezonde ontwikkeling van haar jeugdspelers. Als slotmoment van de eerste seizoenshelft kwamen op donderdag 9 december beginnende trainers samen om te netwerken, en hun passie en ervaringen te delen ten voordele van het plezier van Geelse jeugdvoetballers.

10-wekenchallenge

Negentien beginnende jeugdtrainers uit de onderbouw van KSAV St.- Dimpna, KFC Beekhoek Sport, KFC Zammel, FC Punt-Larum, KFCV Alberta en ASV Geel gingen gedurende tien weken de uitdaging aan om extra aandacht te besteden aan een kwaliteitsvolle begeleiding tijdens trainingen en wedstrijden. Wekelijks kregen zij online tips en konden ze vragen stellen aan meer ervaren Geelse trainers. Via een eenvoudige en korte zelfreflectie versterkten ze hun persoonlijke coachvaardigheden.

Toffe en leerrijke trainingen en wedstrijden

Hoe kan ik kindvriendelijk coachen? Hoe kan ik de spelers plezier laten beleven? Hoe zorg ik dat spelers meer doelkansen creëren? Via de focus op deze drie accenten geven we Geelse jeugdvoetballers alle kansen om een zinvolle vrije tijd te beleven samen met hun vrienden of vriendinnen. Een inspiratiepakket met 33 tips ‘kindvriendelijk coachen’, 41 spelvormen eindigend met een doelkans en een 120-tal fun-elementen zijn ter beschikking van en voor Geelse jeugdtrainers.

Clubprijs

Tijdens de terugkomdag op 9 december ontvingen de deelnemers een persoonlijke erkenning uit handen van de voorzitter van de Geelse sportraad. Elke club krijgt een drone-reportage cadeau waarmee zij hun leden kunnen waarderen. In het najaar van 2022 plannen we de 3de editie van Jeugdvoetbal in Geel 2020-2025. Ondertussen leggen enkele denkers uit de zes Geelse voetbalclubs de basis van een theoretisch Geels voetbalmodel voor de toekomst.

Actie ‘Jeugdvoetbal in Geel 2020-2025’

‘Jeugdvoetbal in Geel 2020 – 2025’ is een gezamenlijke actie van KSAV St.- Dimpna, KFC Beekhoek Sport, KFC Zammel, FC Punt-Larum, KFCV Alberta en ASV Geel, de stad Geel en de Kempense Voetbalacademie, kaderend binnen het project ‘Jeugdsportnet Zuiderkempen’. Met deze gezamenlijke actie willen de betrokken partijen de samenwerking tussen de clubs versterken en jeugdvoetballers meer plezier laten beleven in hun favoriete sport. Op lange termijn verbetert dit de fysieke, mentale en sociale gezondheid en onderlinge verbondenheid.

Het project ‘Jeugdsportnet Zuiderkempen’ werkt vooral samen in de vorm van sportacademies per sporttak met voetbalclubs, basketbalclubs, badmintonclubs, volleybalclubs en korfbalclubs die behoren tot de deelnemende gemeenten. De jeugdwerking van de voetbalclubs bevorderen, is de eerste stap van dit project. Hierna zijn de clubs van de andere sporttakken aan de beurt.

Gepubliceerd op donderdag 23 december 2021 14.50 u.