Geen Duivels Geel, maar plaatsen van een scherm wel toegelaten

Vrijdag start het Europees Kampioenschap voetbal. Onder de huidige coronamaatregelen kan Duivels Geel op de Markt helaas niet doorgaan. Horeca-uitbaters en verenigingen mogen, onder strikte voorwaarden, een scherm plaatsen om de wedstrijden uit te zenden. Dit vragen ze wel op voorhand aan bij het evenementenloket van de stad.

Via een omzendbrief bracht Binnenlandse Zaken de burgemeesters op de hoogte dat het plaatsen van een groot scherm toegelaten is, maar wel volgens zeer strikte regels. Voor een evenement als Duivels Geel zijn de coronamaatregelen helaas nog te streng om een editie zoals gewoonlijk te organiseren. De stad heeft daarom besloten om dit tweejaarlijkse evenement in zijn geheel te annuleren.

Het stadsbestuur laat wel toe dat horeca-uitbaters en verenigingen een (groot) scherm mogen plaatsen waarop klanten de voetbalwedstrijden kunnen volgen. De schermen moeten wel zo geplaatst zijn dat mensen van buitenaf niet kunnen meevolgen. Dit om samenscholingen te vermijden. Heb jij al een tv in jouw horecazaak? Meld dit dan ook zeker via het formulier, zodat we op de hoogte zijn van de locatie van het tv-scherm. Uiteraard gelden ook steeds de regels van de horeca: gezelschappen op 1,5m afstand van elkaar, maximaal vier personen per tafel…

Plaatsen van een scherm aanvragen

Om te zorgen dat alles veilig en volgens de maatregelen verloopt, moet je een aanvraag om een scherm te plaatsen indienen bij het evenementenloket. Zowel horecazaken als verenigingen kunnen een aanvraag indienen via dit formulier.

Gepubliceerd op dinsdag 8 juni 2021 10.59 u.