Halima Boutasmit - mama van twee kinderen

Halima is moeder van twee kinderen en werkt al negen jaar bij de Bengelbende bij stad Geel, maar door de huidige situatie worden zij en haar collega’s ingezet op andere diensten. Zo helpt ze nu mensen uit kwetsbare groepen met hun boodschappen.

"Mijn coördinator was op zoek naar medewerkers die – omdat ze door de coronamaatregelen tijdelijk hun taken niet kunnen uitvoeren – andere taken willen opnemen. Daarom doe ik nu boodschappen voor mensen in kwetsbare situaties. Het is fijn om met hen een praatje te slaan, weliswaar op een veilige afstand.

Soms is het wel moeilijker om bepaalde producten in de winkel te zoeken als ik boodschappen ga doen. Ik heb bijvoorbeeld geen huisdieren en als ik dan eten moet meebrengen voor de mensen hun huisdier weet ik niet goed waar ik moet zoeken. Gelukkig is het winkelpersoneel dan heel behulpzaam! Als ik dan toch iets meebreng dat niet is wat ze nodig hadden, dan is dit meestal geen probleem. Deze week had ik frietjes bij in plaats van frietaardappelen… Ik heb ze gekregen van de man voor wie ik ze bij had en ben ik nog de juiste aardappelen achteraf gaan halen. Als bedankje kreeg ik toen nog snoepjes voor mijn kinderen ook!

Sommigen zijn ook geïnteresseerd in mij en vragen hoe het gaat tijdens de ramadan. Tof om respect te krijgen voor wie ik ben en wat ik doe. Ik kom graag onder de mensen. Op deze manier leer ik nieuwe mensen kennen in mijn eigen stad. Hen blij maken maakt mezelf blij.”