Deel fietsostrade Rauwelkoven - Langstraat nog niet klaar in 2019

Het deel van de fietsostrade tussen Rauwelkoven en Langstraat (Larum) was normaal klaar tegen eind 2019. Het plaatsen van de draadafsluiting is een tijdrovend werk en duurt langer dan verwacht. Tegen februari zou de draadafsluiting volledig klaar zijn zodat dit deel dan kan opengesteld worden.

De fietsweg tussen Langstraat en Rauwelkoven in Geel ziet er veelbelovend uit. Toch is het nog even tanden bijten voor je er over mag fietsen. Voorlopig kan dit deel van de fietsostrade F105 Herentals-Balen niet opengesteld worden omdat het hekwerk nog niet overal geplaatst is, een veiligheidsvoorwaarde die Infrabel de provincie Antwerpen oplegt voor opening. De plaatsing van de afsluiting tussen de spoorweg en de fietsweg is een tijdrovende job. Vermoedelijk is de aannemer klaar met de plaatsing van het hekwerk tegen februari. 

Grondwerken tussen Heistraat (Geel) en Merelstraat (Mol)

Tussen Heistraat in Geel en Merelstraat in Mol startte de aannemer met de grondwerken. Na de kerstperiode hervatten deze werken. 

Zonder al te veel tegenslagen hoopt de provincie tegen de zomer van 2020 de aanleg van deze fietsweg van bijna vijf kilometer af te ronden. 

Meer info

Meer info op de website van provincie Antwerpen, daar kun je je ook inschrijven op de werfnieuwsbrief van de fietsostrade. Het artikel dat verscheen in InfoGeel kun je online raadplegen.

Gepubliceerd op vrijdag 20 december 2019 9.30 u.