Heraanleg Pas tussen Waterstraat en Dr.-Sanodreef

Op 2 maart start de aannemer met de heraanleg van het kruispunt Pas-Waterstraat-Stelenseweg (Zonneke). Deze werken duren 35 kalenderdagen. Als het nodig is, wordt ook in het weekend gewerkt.
Het kruispunt Zonneke is in deze fase volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het eenrichtingsverkeer in Pas loopt in deze periode omgekeerd, dus van Markt richting Zonneke. 
Wanneer die werken afgerond zijn, begint de aannemer aan het deel van Pas tussen kruispunt Zonneke en Dr. Sanodreef. Deze fase duurt 55 werkdagen. Het eenrichtingsverkeer in Pas is dan terug normaal, van kruispunt Zonneke naar Markt. Pas is afgesloten voor verkeer tot en met Dr.-Sanodreef/Dr.-Peetersstraat in de richting van Antwerpseweg.

Gedurende de hele periode loopt de omleiding voor het doorgaand verkeer langs de Ring. Het einde van de werken is gepland rond het bouwverlof van 2020. Het weer en technische problemen kunnen deze planning wijzigen.

Dus:

  • Fase 1 tussen 2 maart 2020 en ongeveer 6 april 2020: kruispunt Zonneke Pas/Waterstraat/Stelenseweg volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 
  • Fase 2 tussen ongeveer 6 april 2020 en bouwverlof juli 2020: Pas richting Antwerpseweg tot en met Dr.-Sanodreef/Dr.-Peetersstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Vervanghaltes bussen

De Lijn informeerde de stad dat de bushaltes in Stelenseweg en Waterstraat (vlakbij het kruispunt Zonneke) tijdelijk afgeschaft worden tijdens de werken aan het kruispunt. Buslijnen 15C – 306 – 490 – 491 – 492 en 510 rijden vanaf 2 maart via de Diestseweg en de ring naar hun normale traject. Op Diestseweg zijn er vervanghaltes (aangeduid door rode bolletjes).

Meer info

Gepubliceerd op donderdag 20 februari 2020 9.22 u.