Herinrichting Nieuwe Baan zo goed als afgerond

Het einde van de werkzaamheden aan de Nieuwe Baan in Laakdal is in zicht! Eind deze week worden de werken op de Nieuwe Baan ten zuiden van de rotonde afgerond. De aannemer gaat dan nog enkele weken verder met de afwerking van de parking, groenaanleg en werken in de berm. Tijdens de afwerking is er geen hinder meer op de weg.

Er komt bijna een einde aan de hinder voor het verkeer op de Nieuwe Baan. Ook fietsers kunnen stilaan gebruik maken van de nieuwe fietspaden en moeten niet langer een omleiding volgen.
 
In de laatste weken van mei volgt nog de afwerking van het geheel, fase 6, waarbij de hinder beperkt blijft. Het Agentschap Wegen en Verkeer streeft ernaar om de werken af te ronden tegen eind mei.

Verkeerslichten voor beurtelings verkeer worden uitgezet

De voorbije weken werkte de aannemer aan de zuidkant van de rotonde aan het laatste stukje van de Nieuwe Baan. Daarvoor is er een tijdelijke verkeerslichtenregeling, zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan blijven rijden. Vrijdag 13 mei worden die tijdelijke lichten weggenomen, en komt er een einde aan de hinder voor het verkeer op de Nieuwe Baan. Ook fietsers kunnen vanaf dan gebruik maken van de nieuwe fietspaden en moeten niet langer een omleiding volgen.
 
De aannemer doet de komende weken nog de laatste afwerkingen in de projectzone om de puntjes op de i te zetten. Dit kan zonder hinder te veroorzaken op de weg.

Gepubliceerd op vrijdag 13 mei 2022 11 u.