Heropening ‘grotere’ buitenspeeltuinen en skateterrein

Vrijdag 29 mei mogen de ‘grotere’ buitenspeeltuinen zoals die in De Bogaard, Waaiburg en het stadspark heropenen. Dat besliste het schepencollege op donderdag 28 mei. Ook het skateterrein van De Bogaard opent terug op zaterdag 30 mei, maar wel onder strenge voorwaarden.

Eerder deze week opende de stad alle buurtspeeltuintjes. In de loop van vandaag maakten medewerkers van de stedelijke werkplaats de ‘grotere’ speeltuinen toegankelijk en zorgen ze voor de nodige signalisatie. Aan zowel de buurtspeeltuintjes als de grotere buitenspeeltuinen vind je nog steeds hekken, die zijn nodig om de richtlijnen op weer te geven.

Speeltuinen in De Bogaard, Waaiburg en het stadspark

Per speeltuin zijn er maximum twintig kinderen jonger dan twaalf jaar toegelaten. Jongeren ouder dan twaalf jaar moeten steeds de regel van de sociale afstand toepassen. Dit geldt ook voor ouders die hun kind(eren) begeleiden in de speeltuin. Picknicken of afspreken met vrienden is nog steeds verboden. Van zodra je kind klaar is met spelen, keer je naar huis. Hou voldoende afstand en was je handen als je thuiskomt. Aangezien De Bogaard een groot speelterrein heeft, is het mogelijk dat er meer dan twintig kinderen tegelijk kunnen spelen. We rekenen erop dat mensen hun gezond verstand gebruiken en zorgen dat de kinderen op een veilige manier zich kunnen amuseren. Stadsmedewerkers en wijkagenten houden een oogje in het zeil om te zorgen dat alles goed verloopt.

Skateterrein De Bogaard

Het skateterrein is open op woensdag en zaterdag van 13 tot 19 uur. Er zijn maximum twaalf skaters/steppers tegelijkertijd toegelaten. Als je gebruik wil maken van het skateterrein meld je je ter plaatse aan en reserveer je een blok van 30 minuten. Je kunt geen twee aaneengesloten blokken van 30 minuten reserveren. Dit kan enkel als er plaats over zou zijn. Gebruik de wachtzone om op je beurt te wachten. Zorg steeds dat je voldoende afstand van andere skaters houdt. Dit geldt ook voor ouders die hun kind op het skateterrein begeleiden. Personeel van dienst jeugd en het jeugdhuis houden toezicht aan het skatepark en leiden alles in goede banen.

Veel speel- en skateplezier!

Gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2020 16.16 u.