Hinder door werken op E313 in Oevel na zaterdag achter de rug

Eind deze week eindigen de renovatiewerken aan de snelwegbrug van de E313 in Oevel (Westerlo). In de loop van zaterdag 12 juni wordt alle tijdelijke werfsignalisatie weggehaald en beschikt het verkeer in beide richtingen opnieuw over telkens twee rijstroken.

Sinds 8 maart van dit jaar voerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) grondige renovatiewerken uit aan de snelwegbrug van de E313 over de Gemeentestraat in Oevel. Bij een eerdere controle werd immers schade vastgesteld aan de rolopleggingen van de brug. Het schadebeeld vereiste ingrepen op korte termijn. Gelijktijdig werden ook de voegen van de brug vernieuwd en betonherstellingen uitgevoerd.
 
De werken aan de brug verliepen volgens schema en worden nu vrijdag volledig afgerond. Vervolgens wordt vanaf vrijdagavond omstreeks 22 uur gestart met het wegnemen van alle werfsignalisatie en het dichtzetten van de tijdelijke doorsteken in de middenberm. Tegen zaterdagochtend 10 uur zal het verkeer richting Hasselt terug over twee rijstroken beschikken. Richting Antwerpen blijft het verkeer op de pechstrook tot de middenberm volledig terug dichtgezet is. In de loop van zaterdagavond zal het verkeer opnieuw normaal verlopen en is er geen hinder meer op de snelweg.

Gepubliceerd op dinsdag 8 juni 2021 12.12 u.